A fost grevă de avertisment la nivel național ieri. Angajații Comisariatelor județene ale Gărzii Naționale de Mediu, printre care și cei ai județului Covasna, au sistat activitățile specifice instituțiilor în care lucrează, dar și programul cu publicul, timp de două ore, în semn de protest față de inechitățile salariale din sistemul public.

După ce au protestat şi în luna martie, fără prea mult succes, funcţionarii Agențiilor pentru Protecția Mediului încearcă din nou să îşi rezolve doleanţele.

Sindicatul Național al Gărzii de Mediu a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă emis redacției „Mesagerul de Covasna”, că în data de 26 aprilie 2017 (ieri –n.red), între orele 14:00 – 16:00, ca urmare a eșuării negocierilor cu Ministerul Mediului, angajații vor declanşa o nouă grevă de avertisment.

„Doamna Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul Mediului, a promis că susține egalizarea salariilor, așa cum este normal și corect, între salariații gărzii de mediu și cei ai gărzii forestiere, având deopotrivă atribuții de monitorizare, inspecție și control. Deoarece până la această dată nu s-a materializat această promisiune și gravă disfuncționalitate la nivelul Ministerului Mediului, Biroul Executiv al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu a hotărât declanșarea grevei de avertisment (…) În această perioadă, nu se vor desfășura activitățile specifice gărzii de mediu și nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat al gărzii de mediu la nivel național.”, se arată în comunicatul de presă al Sindicatului Național al Gărzii de Mediu.

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu spun că dacă nu le vor fi soluționate revendicările, vor merge până la declanșarea unei greve generale pe termen nelimitat.

Ioana Ardeleanu

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail