Autorităţile locale din staţiunea Covasna vor amplasa noi camere de supraveghere video pe raza localităţii, numărul total al acestora urmând să ajungă la peste 40, informează primarul Gyero Jozsef.

Edilul a menţionat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că sistemul de monitorizare are scopul de a preveni comportamentele antisociale şi de a creşte siguranţa cetăţenilor şi bunurilor acestora, dar şi de a sprijini activitatea organelor de urmărire penală.

„Dezvoltăm sistemul de supraveghere video a locurilor publice. Este în curs amplasarea a încă 10 camere de monitorizare în oraş, astfel încât, pe viitor drumurile, trotuarele, parcurile şi clădirile administraţiei locale vor fi supravegheate de 41 de camere. Sistemul de monitorizare este operaţionalizat în mod exclusiv doar pentru servirea interesului public: prevenirea comportamentelor antisociale, creşterea siguranţei cetăţenilor, asigurarea ordinii şi liniştii publice, sprijinirea activităţii de urmărire penală, ocrotirea proprietăţii private şi publice”, a scris primarul Gyero Jozsef, pe reţeaua de socializare.

El a mai precizat că informaţiile furnizate de înregistrările sistemului de monitorizare au contribuit în multe cazuri la identificarea autorilor unor contravenţii şi infracţiuni, precum şi la probarea faptelor acestora.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto: https://www.facebook.com/photo?fbid=501383961999964&set=a.126257519512612

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail