Conform tradiției, manifestările din cadrul Zilelor „Andrei Șaguna”, ediția 2022, se vor încheia duminică, 3 iulie, cu serbarea câmpenească „Nedeia Sânpetrului” care se va desfășura în stațiunea Vâlcele, în organizarea Ligii Cultural-Creștine „Andrei Șaguna” – Sf. Gheorghe și a Asociației „Voievozii Munților” Vâlcele.

În programul serbării vor prezenta programe artistice formațiile „Voievozii Munților” din Vâlcele, Grupul vocal folcloric „Maris”, „Pădurenii” din Barcani, „Piatra Mare” din Dobârlău și „Spice mureșene” și îndrăgiți interpreți de muzică populară: Cristian Fodor, Costi Dumitru, Adrian Arghir și Ana Maria Cioată, George și Corina  Nica, Georgiana Moldovan, Ștefania Pârlea, Iulia Maria Dărăbant, Georgiana Pușcaș, Alexandra Simon și Marian Suciu.

În organizarea serbării, un aport substanțial îl are conducerea Asociației „Voievozii Munților” din Vâlcele precum și sprijinul acordat de Secretariatul General al Guvernului prin Serviciul Dezvoltare Comunitară, pe baza unui proiect inițiat de Liga Cultural-Creștină „Andrei Șaguna”.

Suntem convinși că serbarea va constitui un nou prilej de punere în valoare a tradițiilor folclorului românesc din județul Covasna și împrejurimi și de întărire a legăturilor cu îndrăgiți interpreți de muzică populară din întreaga țară.

 

Comunicat- Liga Cultural-Creștină „Andrei Șaguna”

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail