Multe planuri şi speranţe: autorităţile locale din Vâlcele şi-au exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea spitalului de patologie neuromusculară a cărui activitate a fost de curând transferată în noul spital de la Întorsura Buzăului. În plus, Primăria are multe alte planuri şi proiecte pentru această perioadă.

Autorităţile locale din Vâlcele nu-şi mai văd capul de treabă. Lucrările la noul centru de tratament din cadrul Drumului Apelor Minerale sunt aproape de final, au început lucrările pentru alimentarea cu apă a unui cartier de rromi din Araci şi se aşteaptă fonduri pentru alte proiecte depuse.„Avem depus un proiect pe Mediu pentru alimentare cu apă, mai avem o lucrare începută în măsura 577, unde avem continuarea asfaltării de drum- Araci- Ariuşd. Jumătate e asfaltat, dar după aceea nu s-au mai primit bani şi a rămas neasfaltată jumătatea cealaltă. Ar fi vorba de încă 2 km jumătate. Şi mai avem încă un proiect de asfaltare uliţe de sat Araci – Vâlcele. Promisiuni sunt”, a explicat viceprimarul comunei Vâlcele, Nicolae Cucu.

Tratative, tratative…

De ceva vreme autorităţile locale încearcă să cumpere partea din staţiunea Vâlcele a omului de afaceri braşovean Ioan Niculae, şi tratativele nu s-au oprit încă: „Staţiunea în sine, noi am încercat să o cumpărăm de la Niculae. Am negociat, am stabilit toţi paşii, dar n-am găsit bancă să ne finanţeze un împrumut în valoare de aproximativ 120 000 de euro. Niciunii nu s-au arătat dispuşi. Acum suntem în alte tratative… să vedem…”, ne-a spus primarul comunei Vâlcele, Dumitru Marinescu. „Poate vom reuşi să preluăm şi partea lui de acolo. Până la urmă sper că vom reuşi. Au fost oferte făcute, şi sunt discuţii” a adăugat şi viceprimarul.

Şi planurile nu se opresc aici…

Printr-o hotărâre de consiliu, Primăria Vâlcele şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea fostului spital de patologie neuromusculară (transferat de curând la Întorsura Buzăului): „Într-adevăr, nu mai e spital, însă decât s-o lase să se degradeze mai bine îi găsesc o utilitate. Intenţia noastră e depusă prin hotărâre de consiliu la prefectură, pentru că suntem interesaţi să preluăm clădirea ca să facem ceva cu ea”, a spus viceprimarul Nicolae Cucu. Acesta a adăugat că, printr-o mică investiţie, clădirea ar putea fi reamenajată, pentru a nu se degrada: „Clădirea este renovată. Multe nu ar trebui… decât un loc unde omul să poată să mănânce, un loc unde să poată să se odihnească, să se plimbe… Loc de drumeţii, slavă Domnului avem destule, apă minerală curge peste tot (…) E vorba de o investiţie mică. Poţi să-l reamenajezi cu diverse fonduri, şi să faci ceva pentru oamenii cu posibilităţi materiale reduse sau pentru bătrâni, care vor să vină să se trateze aici. Nu trebuie să oferi luxul de pe lume: plasmă şi aşa mai departe… ci, minimum de condiţii decente (…) Apele de la Vâlcele sunt renumite pentru boli de stomac, pentru tratamente pentru reumatism, pentru inimă, pentru ficat,” a explicat Nicolae Cucu.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail