În prezent, astfel de lucrările se desfăşoară, concomitent, pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe

Strada Kőrösi Csoma Sándor

După cum se ştie, în ultima pe­rioadă în mai tot oraşul s-au desfăşurat lucrări de modernizare, în ceea ce priveşte infrastructura. În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri, primarul muni­cipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, a prezentat stadiul acestora.

„Romulus Cioflec”, „Korosi Csoma Sandor”, „Bisericii”, sunt câteva dintre străzile vizate: „Pe strada Romulus Cioflec, unde chiar ieri (n.r. -miercuri) am avut o vizită, pot să vă spun că lucrările avansează acum destul de bine. Deja partea de structură a drumului de la strada Ciucului până dincolo de Sing Sing este făcută, trotuarele pe această porţiune sunt făcute, practic dacă reuşesc să conving constructorul, în câteva săptămâni am putea pune primul strat de asfalt pe această porţiune, urmând ca, evident, după ce finalizăm toate lucrările să punem stratul de uzură. Pe strada Korosi Csoma Sandor, şi pe Bisericii, tot aşa, după ce am schimbat conductele, am rezolvat problema cu Electrica, iar zilele acestea am început cu  structura drumului”, a explicat primarul Antal Árpád András.

Acesta a mai spus că pe strada Gheorghe Doja în aceste zile urmează să se monteze stâlpi noi şi să se refacă trotuarele. Pe strada Zold Peter s-au finalizat lucrările de apă şi de canalizare şi, potrivit edilului, în zilele următoare urmează să se asfalteze. „S-au finalizat lucrările din parcarea din spatele Pieţei, dar încă nu am preluat şi nu am plătit încă această lucrare pentru că, după ce s-a făcut lucrarea s-a oprit apa şi am solicitat constructorilor să remedieze această problemă. Abia când totul va fi rezolvat vom achita facturile. O echipă a Primăriei lucrează pe Aleea Muzelor, unde încercăm să reparăm trotuarul, să facem drumuri şi să optimizăm un pic tot ce înseamnă parcare”, a mai spus primarul.

Unii nu mai au răbdare

Balint Jozsef, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, a declarat zilele trecute că, în ultima perioadă, tot mai mulţi locuitori i-au spus că sunt nemulţumiţi de „şantierul” din faţa caselor: „O problemă tot mai des  ridicată de locuitorii oraşului este legată de faptul că oraşul este un şantier, cum a afirmat şi domnul primar de mai multe ori. Dânsul s-a referit la lucrările din municipiu, mai ales privind reabilitarea unor străzi, cerând totodată răbdarea locuitorilor. Se pare că locuitorii au avut suficientă răbdare, dar în ultima perioadă sunt din ce în ce mai mulţi care doresc să scape de şantierele învechite din faţa caselor. Aici m-aş referi în primul rând la cei din cartierul Ciucului, respectiv străzile Bisericii, Korosi Csoma Sandor şi Podeţului. Locuitorii din aceste zone au fost foarte bucuroşi când au văzut că au sosit constructorii şi s-au apucat de lucru, acum un an sau doi ani, dar  deja s-au săturat de tot de praful, de zgomotul şi de noroiul din faţa ogrăzilor (…) Pe mine m-au oprit şi pe stradă şi au venit şi la audienţe, şi e vorba de zeci de locuitori”, a explicat Balint Jozsef.

Acesta a adăugat că „au fost şi sunt exemple că se poate şi altfel, mai organizat, mai coordonat şi mai repede”.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail