Ziua Culturii Naţionale va fi marcată la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe printr-un maraton de spectacole, trei dintre acestea fiind realizate de liceeni din judeţul Covasna.

Potrivit conducerii teatrului, maratonul va începe vineri, la ora 17,00, cu spectacolul „Iubiri Îngheţate”, realizat de elevii clasei a IX-a a Liceului de Artă „Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe, ce reuneşte poezii semnate de Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu.

Va urma de la ora 17,30 de spectacolul muzical coregrafic „Apolodor” după Gelu Naum, prezentat de Trupa 3T din Întorsura Buzăului, iar de la ora 18,30 spectacolul „Focul” jucat de trupa de teatru a Liceului „Korosi Csoma Sandor” din Covasna.

Maratonul spectacolelor dedicate Zilei Culturii Naţionale se va încheia cu piesa „Dispariţii” de Elise Wilk, în regia lui Cristian Ban, care va fi jucată luni, 16 ianuarie, de la ora 19,00, la Teatrul „Andrei Mureşanu”.

Intrarea la primele trei spectacole este liberă, iar la reprezentanţia „Dispariţii” de luni, 16 ianuarie, pe bază de bilet.

Tot în cinstea Zilei Culturii Naţionale, Biblioteca Judeţeană din Sfântu Gheorghe va organiza vineri, 13 ianuarie, de la ora 18,00, o întâlnire cu poetul şi eseistul Romulus Bucur, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România.

AGERPRES 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail