Mai mulţi poliţişti din Bucureşti vor veni la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe pentru a ajuta la examinarea practică a absolvenţilor şcolilor de şoferi în vederea obţinerii permisului de conducere, informează Prefectura Covasna.

Potrivit sursei citate, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna se confruntă de mai mult timp cu lipsă de personal, iar acest lucru a făcut ca termenul de aşteptare dintre proba teoretică şi cea practică să se decaleze considerabil.

Reprezentanţii Prefecturii au precizat că la sfârşitul acestei săptămâni vor putea fi examinaţi 300 de candidaţi.

„În urma acordului încheiat între Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna şi Instituţia Prefectului din municipiul Bucureşti, în perioada 25-26 mai se va susţine la Sfântu Gheorghe examen practic pentru dobândirea permisului de conducere categoria B, pentru aproximativ 300 de persoane. Candidaţii care doresc susţinerea examenului în aceste zile sunt invitaţi să se reprogrameze în zilele lucrătoare în intervalul orar 8,30-16,00, cu dosarul şi actul de identitate, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Covasna (în Sepsi Value Center)”, a anunţat Prefectura Covasna.

De altfel, în ultimii doi ani, Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna a mai apelat şi la sprijinul poliţiştilor din Bistriţa, Vaslui, Alba, Bacău şi Mureş pentru examinarea absolvenţilor şcolilor de şoferi, în condiţiile în care decalajul dintre proba teoretică şi cea practică ajunsese chiar şi la trei luni şi jumătate.

 Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail