Bursa locurilor de muncă pentru tinerii absolvenţi

Tinerii absolvenţi ai claselor a XII-a, ai facultăţilor sau ai altor forme de învăţământ, au şansa să-şi găsească un loc de muncă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, care are loc vineri. Evenimentul este organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţelor de Muncă (AJOFM) Covasna, începând cu ora  10.00,  la complexul Park din Sf. Gheorghe.

Potrivit directorului executiv, Kelemen Tibor, pentru acest eveniment au fost contactaţi peste  400 de  agenţi economici, care au pus la dispoziţie în jur de 70-80 de locuri de muncă. Kelemen Tibor ne-a spus că până în preajma  bursei, oferta locurilor de muncă se va mai diversifica. Pintre  posturile care aşteaptă să fie ocupate se numără cele pentru confecţioner textile, mecanic auto, construcţii, barman, brutar, mecanic auto, lucrător comercial, iar pentru absolvenţii învăţământului superior sunt oferte pentru inginer în design şi referent relaţii media.

Directorul AJOFM este de părere  că, deşi  foarte mulţi tineri au ratat examenul de bacalaureat în acest an, şansele  ca ei să se angajeze sau să se specializeze pe o anumită direcţie, fără diplomă de bacalaureat, sunt mari. ”Părinţii care sunt dezamăgiţi de eşecul copilului lor, ar trebui să înţeleagă că piaţa muncii, la ora actuală, necesită două  braţe, două mâini muncitoare, şi mai puţin o minte strălucită care să organizeze şi să conducă  întreprinderi” a declarat Kelemen Tibor.

Ar trebui să încetăm să mai fim o fabrică de dat diplome…

Directorul executiv AJOFM  a explicat că tinerii ar trebui să înţeleagă că  şansa de a-şi găsi un loc de muncă după absolvirea facultăţii, pe domeniul pe care s-au specializat, sunt relativ mici. Acesta crede că,  înainte de a merge la facultate, ar fi mai bine ca tinerii să exploreze piaţa muncii, şi să încerce să câştige cât mai multă experienţă într-un domeniu, urmând ca apoi să se înscrie la o facultate care să le ofere cunoştinţele superioare, pentru a avansa în aceea activitate.

„Nu vreau să spun că am ceva împotriva pregătiri universitare, însă şi la acest nivel ajungem să avem acelaşi eşec dacă  trimimitem către băncile  studenţiei persoane care nu au o pregătire  corespunzătoare de bază,  şi,  mai mult de atât, nici nu ştiu ce îşi doresc să devină. Ca atare, ar trebui să încetăm să mai fim o fabrică de dat diplome”, a declarat Kelemen Tibor.

Directorul AJOFM a  declarat că agenţia are bani suficienţi pentru plata subvenţiilor acordate acelor agenţi economici care decid să angajeze tineri absolvenţi aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail