Personalul Adăpostului de câini de la Câmpul Frumos va începe de luni, 27 mai, o acţiune de căutare şi prindere a câinilor vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, anunță Biroul de presă al societății de salubrizare TEGA SA.

Când este sezonul de împerechere, sunt întotdeauna mai mulți câini în oraș și, de obicei, aceștia cutreieră orașul în haite. Acest lucru nu este în regulă, şi deşi capacitatea adăpostului este mereu depăşită, ne dorim cu orice preț să reducem numărul de câini vagabonzi care umblă prin oraş. De la începutul săptămânii viitoare, personalul nostru va fi prezent într-o zonă prestabilită a orașului de dimineața ora 10, până după-amiaza ora 15, iar locuitorii sunt rugați să anunţe prezenţa câinilor vagabonzi la telefon 0732717185. Scopul operațiunii este de a ne asigura că nu se mută câinii dintr-o zonă în alta până la sosirea colegilor noștri”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

TEGA informează locuitorii că, ocazional, câinii sunt caputraţi cu ajutorul unor gloanțe tranchilizante: deși acest lucru implică utilizarea unei arme, glonțul nu este letal, animalul se prăbușește din cauza efectelor medicamentului, dar nu suferă leziuni permanente și nu este ucis, deci nu există motive de îngrijorare, se menționează în comunicatul transmis către Mesagerul de Covasna.

Potrivit sursei citate, programul de capturare specific fiecărei zone este următorul:

Luni, 27 mai: zona Gării și împrejurimile (până la cazarma Jandarmeriei și Arena Sepsi).

Marți, 28 mai: cartierul Olt (Lenin)

Miercuri, 29 mai: centrul orașului (de la Bulevardul Grigore Bălan până la strada Berzei și Piața Calvin)

Joi, 30 mai: Cartierul Simeria şi cartierul Őrkő

Vineri, 31 mai: Cartierul Ciucului, inclusiv zona străzii Borvíz.

M.D.C.

Sursa foto: TEGA SA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail