În condițiile în care Primăria municipiului Sfântu Gheorghe are în plan renovarea mai multor străzi, Gospodărie Comunală SA va începe lucrările de modernizare a rețelei de apă și canalizare pe încă un tronson important.

Cea mai mare neplăcere tinde să fie atunci când asfaltul proaspăt turnat trebuie să fie spart la câteva luni după o reparație majoră a străzii, și tocmai acest motiv lucrările derulate de Operatorul regional preced renovările.

Potrivit directorului societății, Kozsokár Attila, lucrările pe strada Fabricii ar trebui să înceapă la mijlocul lunii septembrie, licitația pentru achiziția materialelor necesare fiind deja în curs de desfășurare. Etapa precedentă a fost deja finalizată, și a constat în pregătirea unui plan care să cuprindă amplasarea conductelor, realizarea racordurilor și alte detalii tehnice.

„Ne dorim să ne mișcăm în cel mai rapid ritm posibil, deoarece aceea este o porțiune de drum deosebit de aglomerată, pe care se desfășoară o parte semnificativă a traficului de marfă. Facem eforturi pentru a ne asigura că strada nu trebuie să fie închisă complet, ci să rămână cel puțin o bandă de circulație – cu siguranță vom reuși să menținem acest lucru până la un anumit punct. Nu ar trebui să fie o problemă pe porțiunile mai largi de drum, dar bineînțeles că vom afla mai multe detalii atunci când vom fi la fața locului. Există doi factori pe care nu îi putem anticipa: vremea, care dacă rămâne suficient de caldă și uscată ne va permite să ne mișcăm mai repede, altfel poate chiar împiedica sudarea conductelor, și situația în care conducta este în cu totul alt loc față datele pe care le avem noi. Din păcate, au existat exemple de acest gen și sperăm că nu vor mai exista acum”, a spus Kozsokár Attila.

La renovarea străzii, Gospodărie Comunală SA pune un accent deosebit pe respectarea termenului prevăzut în planuri, respectiv sfârșitul lunii mai 2023.

Biroul de presă al Gospodărie Comunală SA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail