Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) şi Primăria Sfântu Gheorghe vor distribui, luna aceasta, aproape 1.300 de puieţi de pomi fructiferi locuitorilor din municipiu, în cadrul programului „Un pom pentru generaţia următoare”, au anunţat, luni, autorităţile locale.

Reprezentanţii Primăriei au menţionat, într-o postare pe pagina de internet, că solicitanţii pot primi gratuit maximum 5 puieţi, distribuirea făcându-se pe principiul „primul venit, primul servit”.

„Pentru al treilea an consecutiv, Fundaţia Comunitară Covasna împreună cu Primăria Sfântu Gheorghe distribuie gratuit puieţi de pomi fructiferi locuitorilor din oraş, în cadrul programului ‘Un pom pentru generaţia viitoare’. La fel ca anul trecut, fiecare persoană poate solicita maxim 5 puieţi pe adresă, scopul programului fiind de a reintroduce soiurile de fructe autohtone din Transilvania şi de a satisface nevoia familiilor de fructe sănătoase. La program pot participa doar persoanele care locuiesc în Sfântu Gheorghe, solicitând un număr maxim de 5 puieţi pe familie (adresă). Solicitanţii pot primi puieţii dacă dispun de o suprafaţă potrivită pentru plantarea pomilor în Sfântu Gheorghe, nu au restanţe fiscale la bugetul local şi se angajează să îngrijească pomii fructiferi (…) În acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea alege dintr-un număr total de aproape 1.300 de puieţi de diferite soiuri: meri, peri, pruni, cireşi, vişini, caişi, piersici.”, au precizat reprezentanţii Primăriei.

Puieţii vor putea fi preluaţi personal, fără înscriere, pe baza unui act de identitate, în zilele de joi şi vineri (23-24 martie), între orele 9,00-15,00, de la Grădinăria oraşului, str Arcuşului nr 22.

Fundaţia Comunitară Covasna a lansat programul „Un pom pentru generaţia următoare” în anul 2013, propunându-şi ca în decurs de zece ani să distribuie gratuit 40.000 de puieţi de pomi fructiferi în gospodăriile din judeţ. Obiectivul va fi atins în această primăvară, iar programul se va încheia.

„Distribuim numai puieţi tradiţionali, adică soiuri prezente de minim 100 de ani în Transilvania, în zona noastră (…) Aceasta va fi ultima acţiune în cadrul programului, care se finalizează, pe parcursul a zece ani însumând 40.000 de bucăţi de puieţi distribuiţi”, a declarat directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail