Efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna se vor afla în teren și vor veghea în noaptea dintre ani, asigurând măsurile necesare prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, îndeosebi în locurile în care vor avea loc aglomerări de persoane.

 

Astfel, în perioada 31 decembrie 2021 – 02 ianuarie 2022, jandarmii vor fi prezenți atât în mijlocul comunităților urbane, precum şi alături de turiştii aflaţi în zona montană din zona noastră de competență.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, pentru ca fiecare cetățean să poată petrece noaptea dintre ani în condiții de siguranță și cu respectarea prevederilor legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Dacă participaţi la evenimentele organizate în spațiul public cu ocazia Revelionului, pentru a evita producerea de evenimente nedorite pe timpul acestora, respectaţi indicațiile forțelor de ordine, manifestaţi răbdare și evitaţi implicarea în conflicte de orice natură.

Pe timpul evenimentelor specifice organizate în aer liber dedicate marcării trecerii în noul an, precum și în toate zonele aglomerate, pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-COV-2, este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

O atenție deosebită în această perioadă va fi acordată respectării legislației specifice referitoare la regimul materialelor pirotehnice (petarde, artificii), obiecte care ar putea răni sau crea stări de pericol, pentru copii dar și pentru adulți deopotrivă.

Totodată, jandarmii vor participa și la menţinerea ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat împreună cu Poliţia, prin patrulări în mediul urban şi rural.

Structurile montane, cu efectivele Posturilor Montane Șugaș Băi şi Covasna, vor acorda acorda la nevoie ajutor turiștilor aflați în situații deosebite și se vor asigura că toți cei prezenți în zona de munte vor respecta măsurile de protecție sanitară impuse de către autorități.

Jandarmii montani recomandă turiștilor care vor alege să își petreacă finalul de an în stațiunile turistice montane din județul Covasna, să se informeze asupra stării vremii și a condiţiilor climatice locale să se echipeze adecvat sezonului rece și asupra itinerariului propus.

Colectivul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, vă urează tuturor să aveţi parte de un An Nou plin de prosperitate, sănătate și realizări pe toate planurile!

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail