Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat marți,  28 mai a.c.,  o serie de activități de informare în rândul comunității din municipiul Sfântu Gheorghe, ca parte a campaniei de prevenire a furturilor din locuințe.

Activitatea a vizat interacțiuni directe cu cetățenii pentru promovarea unor practici de siguranță eficiente și a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației privind măsurile pe care fiecare persoană le poate lua pentru a-și proteja locuința.

În cadrul acestor activități, polițiștii au discutat cu cetățenii despre importanța adoptării unor măsuri preventive simple, dar eficiente, cum ar fi:

  • Asigurarea corespunzătoare a ușilor și ferestrelor, chiar și atunci când sunteți acasă.
  • Instalarea de sisteme de securitate, cum ar fi alarmele și camerele de supraveghere.
  • Colaborarea cu vecinii pentru supravegherea reciprocă a locuințelor.
  • Evitarea expunerii la vedere a obiectelor de valoare.

Pe lângă discuțiile directe, polițiștii au distribuit și materiale informative care conțin sfaturi și recomandări pentru prevenirea furturilor. Aceste materiale sunt menite să rămână la îndemâna cetățenilor, oferindu-le informații utile și ușor accesibile pentru protejarea bunurilor personale.

Prin aceste acțiuni, poliția dorește să sublinieze importanța colaborării dintre autorități și comunitate în efortul de a preveni criminalitatea și de a menține un mediu sigur și protejat pentru toți locuitorii.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna va continua să desfășoare activități de informare și prevenire, încurajând cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice faptă contrară legii la numărul de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

IPJ Covasna- Compartimentul Relații Publice

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail