Un complex de prelucrare şi ambalarea cărnii de vită va fi construit în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, aflat la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe, printr-o investiţie privată în valoare de circa 11 milioane de euro.

Reprezentanţii firmei, Gregor Roy Chowdhury şi Gyergyai Botond, au declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu conducerea Parcului Industrial, că lucrările de construcţie, care vor începe în scurt  timp, vor fi finalizate în vara anului 2020.

Potrivit acestora, complexul va avea o capacitate de prelucrare de 100 de animale pe zi şi de ambalare a 40 de tone de carne într-un schimb de opt ore.

În urma acestei investiţii, se vor crea 60 de locuri de muncă, iar produsele vor ajunge pe rafturile mai multor magazine din ţară.

„Prin înfiinţarea acestui complex vrem să venim şi în ajutorul crescătorilor de animale din zonă şi să asigurăm locuri de muncă pentru oamenii din oraş şi din împrejurimi (…) În prezent, piaţa cărnii din România este axată mai mult pe porc şi încercăm să schimbăm această tendinţă (…) Scopul nostru este să oferim o perspectivă de viitor fermierilor mici din zonă pe o rază de 200 de kilometri”, a declarat Gyergyai Botond.

Managerul Parcului Industrial, Miklós Zoltán, a declarat că aceasta este una dintre cele mai mari investiţii făcute până acum la Câmpu Frumos, precizând că, de la inaugurarea obiectivului, în urmă cu aproape doi ani, şi până în prezent, au fost semnate contracte cu şase rezidenţi, care au concesionat 4,8 hectare de teren din totalul de 28.

„Pentru alte 5 hectare avem scrisori de intenţie din partea mai multor agenţi economici care sunt interesaţi să concesioneze terenuri”, a mai spus Miklós Zoltán.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail