25 de insule ecologice digitalizate, pentru colectarea selectivă a deșeurilor vor fi achiziționate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și amplasate în 16 locații diferite din oraș, a anunțat Primăria Covasna.

Potrivit primarului stațiunii, Gyerő József, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat cererea de finanțare depusă de Orașul Covasna, în cadrul PNRR, pentru proiectul vizând achiziționarea și amplasarea de insule ecologice digitalizate, pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

„Astfel, astăzi am semnat contractul de finanțare, în valoare eligibilă de 250.000 euro (1.229.875 lei) + TVA, prin care vom achiziționa un număr de 25 insule supraterane încasetate, cu câte 5 bucăți containere de 1,1 mc., pentru cele 5 fracții de deșeuri (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic-metal, hârtie-carton). ”- a transmis, vineri, primarul Gyerő József.

Insulele vor fi amplasate în 16 locații diferite din oraș, în zonele blocurilor de locuit și vor înlocui punctele de colectare existente. Accesul la containere se va face utilizând cartele digitale, a precizat acesta.

„În continuare, orașul are obligația să construiască platformele de susținere a containerelor și să racordeze locațiile la curentul electric și rețeaua de internet. Perioada de implementare a proiectului nu va depăși data de 31.12.2024. După recepție, insulele vor fi date în gestiune către operatorul de salubritate, SC Gos-Trans-Com SRL. Le mulțumesc consilierilor locali pentru aprobarea proiectului de hotărâre de participare la program, respectiv colegilor de muncă din primărie pentru profesionalismul și operativitatea cu care au pregătit documentațiile cererii de finanțare!”- a transmis primarul Gyerő József.

Tot prin PNRR, se vor realiza la Covasna și alte investiții, printre care cele vizând reabilitarea termică a trei clădiri publice (construcția veche a clădirii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, corpurile A și B ale Liceului „Kőrösi Csoma Sándor” și clădirea Primăriei Covasna), reabilitarea energetică a două blocuri de locuințe din stațiune, realizarea unei piste de biciclete ce va avea o lungime de 2 km și o lățime medie de 2,4 m, dar nu numai.

Ana CIORICI COSTACHE

Sursa foto: pagina de Facebook a primarului Gyerő József

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail