fbpx

One Comment

 1. 1

  Mădălin Guruianu

  După 18 ani, minunea s-a produs. Acțiunea de a lua poziție împotriva doamnei Keresztely Irma, pentru care eram încurajat în mod public sau în mod particular de o mulțime de oameni, români și maghiari deopotrivă, a dat roade la finalul săptămânii trecute, când doamna și-a înaintat demisia, fiind înlocuită de către dl. Kiss Imre, fostul director al Grupului Kos KAroly, candidatul care s-a retras din examenul de acum câteva zile pentru acest post. Puteți verifica declarațiile mele de săptămâna trecută când spuneam că sunt optimist și chiar cred că ne aflăm în ultimele zile de mandat Keresztely Irma…

  De ce îmi permit să spun că au dat roade atacurile mele repetate, care au culminat cu pichetarea sediului de la IȘJ Covasna?

  În primul rând deoarece doamna Keresztely Irma a susținut că se află până în 31 martie în concediu medical. Și totuși, în 27 martie, la doar două zile de când am început acțiunea de protest în stradă împotriva domniei sale, a organizat o conferință de presă în care a anunțat că pleacă și că domnul Kiss îi preia interimar atribuțiile.

  În al doilea rând deoarece cred că domnia sa a suferit profund în momentul în care a înțeles că nu o mai apără nimeni, că ”nu-i mai ține nimeni spatele”, ziarele atât de limbă română și de limbă maghiară, dar și persoane publice sau simpli cetățeni exprimându-se din ce în ce mai clar și mai limpede pentru înlocuirea domniei sale, după 18 ani de stat în funcție.

  În al treilea rând cred că deja era ”un cal mort” și pentru UDMR, doamna fiind și consilier județean al acestei formațiuni care ”a pariat” nepermis de mult în acest caz pe o singură persoană.

  Chiar dacă în ultimele săptămâni lupta mea a fost comparată cu cea ”cu morile de vânt”, am simțit o stare de euforie greu de exprimat în cuvinte, când am aflat vestea plecării după 18 ani a ”conducătoarei iubite” de la IȘJ Covasna, dar am și câteva concluzii de tras:
  1. Mai devreme sau mai târziu, lucrurile se schimbă, chiar dacă ”cei din frunte” fac orice să rămână în anumite poziții pe care cred că ”le merită pe vecie”.
  2. Faptul că doamna Keresztely Irma nu a putut nici măcar în ultimul moment să-și ceară scuze pentru erorile făcute, mă face să cred că dânsa chiar nu a înțeles nimic în tot acest timp, iar așteptările mele de la un astfel de om au fost degeaba.

  Cum să ai pretenția să închei ”en fanfare” cu o conferință de presă în timp ce ești în concediu medical, un mandat de 18 ani, în care ai avut de-a face cu o mulțime de scandaluri publice, cu anchete DNA, cu oameni ajunși în spatele gratiilor, cu procese pierdute în instanță, cu analize eronate și cu decizii pe care ai fost nevoită să le schimbi, cu declarații ofensatoare și lipsite de realism, cu oameni
  în stradă care îți cer demisia, iar tu să nu ai bunul simț să-ți ceri scuze față de cei în fața cărora ai greșit?

  Probabil aveam pretenții prea mari de la o persoană obișnuită cu ”sferele înalte”, care ”nu se coboară” să-și ceară scuze de la niște muritori de rând. Sperăm că va răspunde în fața organelor de justiție, dacă în fața opiniei publice nu dorește să o facă…
  Evident că acum rămâne să continuăm lupta cu ”sistemul” care sperăm să nu se perpetueze, adică să avem mai multă transparență publică și decizională, mai multe fapte și vorbe ale IȘJ Covasna care să demonstreze că sunt în slujba oamenilor din această comunitate, profesori, elevi, părinți, reprezentanți ai autorităților locale, nu doar simpli executanți ai măsurilor de la București.

  Și nu pot încheia fără să îi îndemn pe toți cei care sunt pregătiți să-și asume poziția de Inspector Șef Adjunct la IȘJ să-și depună dosarul în această săptămână, deoarece va fi concurs pentru ocuparea postului, iar lipsa de concurență o va face probabil pe doamna Marcela Ștefu, actuala deținătoare a postului, să-și continue nestingherită și nederanjată activitatea. Și sper că n-ați uitat că și domnia sa avea partea dânsei de vină în deciziile din ultima vreme din IȘJ Covasna. Dar, fără implicarea celor cu adevărat curajoși și dornici să schimbe sistemul, nimic nu este posibil.
  Succes, oameni buni și să câștige cel mai bun!

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna

error: Acest continut este protejat!