FLAGRANT.

Vineri, 1.07.2011, poliţişti din Biroul Transporturi Feroviare Covasna l-au surprins în flagrant pe M. Andrei, de 51 de ani, domiciliat în municipiul Reghin, judeţul Mureş, care a sustras 2 funii de cupru de 2 m fiecare din reţeaua de cale ferată.

Poliţiştii au declanşat verificările după ce, la ora 10.50, au fost sesizaţi telefonic de un impiegat de mişcare de la Staţia CFR Sf. Gheorghe, despre faptul că la secţiunea izolată M2 – 024 la Km. 32+710 a căzut semnalul de la tabloul de comandă al biroului de mişcare, fiind posibilă sustragerea de funii de cupru de la semnalul de intrare în staţie.

Echipa operativă al Biroului TF Covasna împreună cu un poliţist al Biroului TF Harghita s-au deplasat imediat pe teren şi l-au prins în flagrant pe suspect. La controlul asupra bagajului poliţiştii au identificat 2 funii de cupru de 2 m fiecare şi instrumentele folosite la tăierea cablurilor. Din cercetări rezultă că s-a pus în pericol siguranţa pe calea ferată, însă nu au existat întârzieri în mersul trenurilor. Angajaţii  SCB SF. Gheorghe au înlocuit operativ funiile sustrase.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă, pătrunderea în zona de siguranţă a căii ferate şi sustragere de componente.

(sursa: IPJ COVASNA)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail