Locuitorii comunei Barcani, și nu numai, sunt așteptați astăzi, 16 decembrie, între orele 12.00-17.00, la un „Târg de Crăciun” organizat în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din localitate, ce are drept scop strângerea de fonduri pentru reamenajarea curții școlii.

Invitația de participare a fost lansată  de primarul comunei, Nicolae Pastor, pe pagina sa de socializare, după ce Asociația Narada a inițiat organizarea a 25 de Târguri de Crăciun, în aceeași zi, în 25 de unități de învățământ din mai multe județe din țară, în cadrul proiectului „Salvează o școală”.

„Acum câteva luni am pus o alertă pe Harta EDU, în speranța că o să primim sprijin pentru îndeplinirea acestui vis. Chiar dacă reabilitarea școlii este terminată, ne-a mai rămas amenajarea curtii școlii. Ne dorim pentru cei mici un spațiu primitor, în care sentimentul de relaxare să dăinuie atunci când clopoțelul sună de ieșire în pauză. Mai mult decât atât, un mic teren de baschet/fotbal cred că ar bucura și ar umple timpul celor mici în orele libere de după cursuri sau chiar în vacanță. Proiectul este derulat prin Asociația Narada, în parteneriat cu Asociația de tineret “Împreună pentru Barcani” sprijinit de cadrele didactice, dar si de cei mici”.

Edilul a menționat că organizatorii „au pregătit câteva lucruri deosebite, numai bune de luat acasă și a înzestra casele înainte de sărbătoarea Crăciunului”.

Printre obiectele/ lucrurile ce vor putea fi cumpărate de către participanții la „Târgul de Crăciun” se numără și 15 brazi naturali, puși în ghivece, oferiți pentru acest proiect,  de Primăria Comunei Barcani.

„Nu susținem tăierea brazilor înainte de sărbătoarea Crăciunului. Prin urmare, dacă veniți mâine (astăzi-n.red) la târg, puteți achiziționa unul, apoi îl puteți replanta în grădină”, a mai scris Nicolae Pastor.

***

Asociația Narada face un apel către persoanele juridice să susțină această cauză prin  redirecționarea a 20% din impozitul anual pe venit sau profit aferent anului 2021, prin completarea  și depunerea  D177, până la data de 25 decembrie a.c,  sau din impozitul pe 2022, printr-un contract de sponsorizare.

Mai multe informații sunt disponibile pe https://narada.ro/salveazaoscoala/.

„A da și a primi este unul și același lucru. Pentru ambele trebuie să ne deschidem inimile. Nu contează cine dă și cine primește, FERICIREA este comună!” spune un citat  al cărui autor nu mi-este  cunoscut. Însă, mesajul transmis prin aceste  cuvinte poate fi cheia reușitei acțiunii de astăzi, de la Barcani, care i-ar putea face cei mai fericiți pe elevii și cadrele didactice care învață/predau în această unitate de învățământ, dar în egală măsură pe toți locuitorii comunei.

Maria Crețu-Graur

Sursa foto: https://www.facebook.com/nicu.pastor.1

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail