Contoarele inteligente de apă instalate la Sfântu Gheorghe pot fi citite acum de la distanță, cu ajutorul unei tablete pe care angajații societății o utilizează în acest sens, ușurând procesul care anterior dura mult mai mult timp, anunță conducerea Gospodărie Comunală SA.

Nu cred că este o practică a secolului 21 ca cineva să stea acasă doar pentru a-i fi citit apometrul. De aceea am vrut să implementăm proiectul privind digitalizarea, pentru a avea date fiabile și pentru a-i scuti pe consumatori de o sarcină suplimentară. La Sfântu Gheorghe, instalarea contoarelor de apă digitale abia s-a încheiat, și cu siguranță acesta este viitorul. În opinia mea, lucrările finalizate la mijlocul lunii decembrie sunt doar începutul unui proces care, dacă totul funcționează așa cum trebuie, va continua și în anii următori”, a declarat  Kozsokár Attila, directorul Gospodărie Comunală SA.

Potrivit acestuia, contoarele de apă de la casele particulare și contoarele principale de la intrările blocurilor din Sfântu Gheorghe au fost înlocuite cu fonduri europene. Din totalul celor 3.000 de apometre achiziționate, antreprenorul a instalat 2.920, lucrările fiind finalizate în proporție de 97%.

Ceea ce nu a reușit să înlocuiască antreprenorul, vom finaliza noi în cursul anului viitor, împreună cu colegii noștri. Acum, odată cu apropierea sărbătorilor, nu vrem să fim nevoiți să închidem apa nicăieri. Le mulțumim locuitorilor pentru înțelegere, pentru că, din păcate, trebuie să spun că munca antreprenorului nu a fost consecventă, nu a respectat termenele convenite și, prin urmare, au existat mai multe ocazii în care am fost nevoiți să oprim apa nu o dată, ci de două sau chiar de trei ori în anumite zone. Bineînțeles, nu așa am convenit în contract, dar dacă reziliem contractul pierdem finanțarea, ceea ce ar fi și mai rău”, a precizat directorul Gospodărie Comunală SA.

La casele particulare din Sfântu Gheorghe, unde au fost instalate aceste apometre inteligente, angajații Gospodărie Comunală SA nu vor mai fi nevoiți să bată la ușă pentru a face citirea. În schimb, locuitorii caselor particulare care încă au montate contoarele vechi, pot transmite în continuare indexul pe site-ul apacov.ro, sau telefonic.

Ne bucurăm că reușit să încheiem licitația, pentru că a fost lansată destul de târziu iar termenul pentru implementarea proiectului era extrem de scurt. Contoarele inteligente instalate până acum reprezintă aproximativ jumătate din totalul contoarelor aflate în gospodăriile din Sfântu Gheorghe. Ne dorim să continuăm această direcție de dezvoltare și în următorii ani, extinzând-o într-un fel și la consumatorii de la bloc. Dacă va exista posibilitatea de a obține finanțare  europeană, cu siguranță vom reuși mai rapid, iar dacă nu, vom reuși cu pași mai mici, din fondurile proprii”, a mai spus Kozsokár Attila.
M.D.C.

Foto: Gospodărie Comunală S.A.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail