Dacă îți dorești să fii unul dintre românii care sunt fericiți la locul de muncă, trebuie să îți stabilești încă de la început câteva standarde, pe care ulterior să le respecți cu orice preț.

Vestea bună este că specialiștii au pregătit deja o listă cu sugestii pentru tine. Așadar, ar fi bine să citești articolul până la sfârșit ca să fii sigur că nu ratezi nimic.

TOP 5 sfaturi pentru toți locuitorii din Covasna care visează la un loc de muncă avantajos

Înainte de a visa la un nou loc de muncă, gândește-te la ce te nemulțumește la cel pe care îl ai în prezent și, pe urmă, fă o listă cu dorințele tale. Iată cele mai “vânate” avantaje:

  • Salariu motivant – oricât ai susține celebra replică „banii nu aduc fericirea”, totuși știi foarte bine că ai nevoie de ei. În primul rând, pentru alimentele necesare zilnic, dar și pentru cheltuielile lunare, precum facturile la întreținere, posibilele rate sau chiria. Așadar, salariul poate fi unul dintre factorii importanți atunci când îți alegi jobul.
  • Program flexibil – în secolul vitezei, timpul este extrem de prețios. În acest caz, dacă nu reușești să îți găsești un loc de muncă la care să lucrezi mai puțin de 40 de ore pe săptămână, ar trebui măcar să optezi pentru unul care îți permite să te organizezi în funcție de propriile nevoi. Vestea proastă este că există puține joburi care să îți garanteze acest avantaj. Unul dintre ele ar fi videochat-ul, așadar dă click pe link și află mai multe detalii despre cum te poți angaja ca model la una dintre cele mai cunoscute companii din România. 
  • Siguranță – din păcate, există și locuri de muncă care te-ar putea expune la diferite pericole. Tocmai de aceea, este indicat să ții cont de acest aspect și, în caz că descoperi că există vreun risc, să nu faci niciun compromis. Chiar și faptul că ești nevoit să îți petreci tot programul de lucru în soare poate fi riscant pentru sănătate. Așadar, ai grijă!
  • Echipă faină – deseori, petreci mai multe ore cu colegii de la serviciu decât cu familia. Prin urmare, oamenii de care ești înconjurat întreaga zi sunt foarte importanți. Gândește-te cum e să lucrezi alături de o gașcă plină de viață vs. o echipă super plictisitoare și morocănoasă. În plus, și randamentul tău va fi diferit.
  • Șef înțelegător – mulți dintre manageri nu au înțeles că, în secolul XXI, se pune accent pe egalitate, adică uită să renunțe la atitudinea de superiori. Așadar, fii atent când îți alegi omul care urmează să te conducă. Cu siguranță nu ți-ar plăcea să fie cineva care te tratează “de sus” sau care nu îți înțelege niciodată problemele sau nemulțumirile.

Dacă tot ai aflat cinci dintre cele mai importante caracteristici ale jobului ideal, ar fi bine să îți iei o foaie de hârtie și un pix și să le notezi în ordine, de la cea care ți se pare a fi esențială până la cea pentru care ai putea face un compromis. Abia ulterior îți poți căuta un nou loc de muncă. Baftă!

Sursa foto: Shutterstock.com

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail