Cea de-a doua ediţie a Festivalului soacrelor va avea loc, la sfârşitul acestei săptămâni, la Sfântu Gheorghe.

Organizatorul evenimentului, Kovacs Istvan, a declarat marţi pentru AGERPRES că la festival au participat anul trecut aproape o sută de soacre, iar anul acesta se aşteaptă la o participare mai numeroasă, fiind lansate invitaţii şi în judeţele limitrofe Harghita şi Braşov.

Acesta a declarat că a hotărât să dedice soacrelor un festival întrucât consideră că ele reprezintă un pilon important în orice familie şi merită să fie tratate cu mai mult respect.

Festivalul, care va avea loc duminică la un restaurant din Sfântu Gheorghe, va cuprinde şi numeroase concursuri, printre care unul de frumuseţe şi unul de bancuri. De asemenea, va fi premiată soacra cu cei mai mulţi nepoţi şi strănepoţi.

Anul trecut premiul a fost adjudecat de Kis Katalin, care este bunica a şapte copii.

Kovacs Istvan a adăugat că soacrele pot veni însoţite de familie sau prieteni, iar pentru acest eveniment a fost conceput un meniu special la un preţ accesibil, de 20 de lei, în care este inclusă şi băutura.

„Anul trecut au venit soacre de oraş, foarte moderne şi aranjate, cu pălării, unele văduve sau singure, care s-au distrat, au cântat, au dansat şi s-au simţit foarte bine, dar şi soacre de la ţară, care au venit cu soţii, cu nurorile sau cu ginerii (…) Părerea mea e că familiile din mediul rural sunt mai tradiţionaliste, iar acolo parcă soacrele sunt mai ascultate”, a spus Kovacs Istvan.

Restaurantul Parc din Sfântu Gheorghe a găzduit în acest an mai multe festivaluri şi evenimente gastronomice, printre acestea numărându-se şi Festivalul florilor comestibile. „Creăm aceste evenimente pentru a încuraja oamenii să iasă din casă, să vină la restaurant. Din cauza crizei am pierdut o parte dintre clienţi şi încercăm să-i recâştigăm prin aceste programe speciale şi cu preţuri accesibile”, a mai spus Kovacs Istvan.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail