Centrul de Cultură al Judeţului Covasna deschide Festinul Cavalerilor – un concurs de desen pentru copii, care se va finaliza vineri, 18 mai 2019, ziua începerii Transylvanian BBQ Festival. Este vorba de un concurs de desen, la care sunt invitaţi să participe copiii între 3 şi 13 ani, reuniţi într-un grup de creaţie sau individual.  

 

SCOPUL Concursului Festinul Cavalerilor : stimularea imaginaţiei creative a copiilor şi încurajarea lor de a se apropia de o poveste cu totul specială,  povestea unui Castel din  spaţiul nostru cultural, cunoscut şi drept Ţinutul conacelor. Este vorba de un monument de arhitectură de o valoare excepţională,  Castelul Mikó din Olteni, în curtea căruia se va finaliza Festinul Cavalerilor, iar copiii se vor bucura de premiile obţinute.

Castelul Mikó din Olteni este unul dintre cele mai importante monumente istorice de arhitectură nobiliară din România, construcţia sa fiind finalizată în anul 1827. Picturile murale de pe pereţii încăperilor centrale ale construcţiei, respectiv cele din aripa sudică a Castelului au valoare de unicat în Europa Centrală. Naționalizat în anul 1948, Castelul şi domeniul său de cca. 10 hectare au fost achiziționate  recent, în coproprietate,  de către Consiliul Județean Covasna și Primăria Comunei Bodoc. Prin organizarea unor evenimente în curtea Castelului Mikó din Olteni, Centrul de Cultură al Judeţului Covasna îşi propune să promoveze acest monument de arhitectură nobiliară în rândul participanţilor şi al invitaţilor, din ţară şi străinătate, la Transylvanian BBQ Festival 2019.

Concursul de desen Festinul Cavalerilor este conceput a se desfăşura pe trei categorii de   vârstă : copii între 3-5 ani; copii între 6-9 ani; copii între 10-13 ani. Lucrările de grup sau individuale ale copiilor trebuie predate organizatorilor până miercuri, 15 mai, ora 16, la sediul Centrului de Cultură al Judeţului Covasna, Sfântu Gheorghe, Piaţa Libertăţii nr 2.  Fiecare lucrare, pe verso, trebuie să prezinte următoarele date : titlul lucrării/desenului (nu este bligatoriu să aibă un titlu); numele şi prenumele copilului / copiilor din grupul de creaţie; vârsta:  şcoala/grădiniţa; nr. tel de contact

La toate cele trei categorii, organizatorii vor acorda premii, care constau în : cadouri, excursii de grup, bilete la programele pentru copii din cadrul Transylvanian BBQ Festival 2019, abonamente la producţiile Teatrului de păpuşi Cimborák, în Stagiunea 2019-2020, respectiv bilete la spectacole pentru copii în limba română, produse de Teatrul „Andrei Mureşanu” sau alte teatre din ţară, invitate în Sfântu Gheorghe, în cazul copiilor români care se vor număra printre câştigători. Premiile vor fi acordate sâmbătă,  18 mai 2019, ora 12.

Informaţii suplimentare pe pagina Facebook a Centrului de Cultură al Județului Covasna si pe site-ul: www.cultcov.ro

Nina Tînțar

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail