Magazinele de etnobotanice găsesc noi subterfugii pentru a-şi vinde marfa şi astfel prosperă.

În Bacău, de exemplu, în ultima lună au apărut patru noi magazine cu substanţe psihoactive. Ierburile pentru vise erau vândute sub denumirea de mâncare pentru câini şi seminţe de plante.

Magazinul a primit autorizaţie pentru a comercializa mâncare pentru animale. În urma unui control făcut de poliţişti s-a stabilit că de fapt se vândeau substanţe etnobotanice. Astfel de autorizaţii au mai primit alte trei magazine din Bacău.

Cei care nu mai au magazine în oraş apelează la varianta cumpărării de pe internet. Agenţia Naţională Antidrog a făcut un studiu din care reiese că cele mai multe căutări pentru etnobotanice sunt din Iaşi, Cluj şi Bucureşti. Specialiştii în consiliere antidrog se aşteaptă ca din toamnă numărul consumatorilor să crească.

„În momentul de faţă numărul consumatorilor pare constant. E doar o tendinţă care se manifestă în general pe perioada verii, atunci când tinerii sunt plecaţi de obicei din localitate”, a declarat Radu Naforniţă, coordonator CPECA Bacău.

Potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională Antidrog, la sfârşitul lunii iulie, pe teritoriul României mai funcţionau 46 de magazine de etnobotanice. (Realitatea.net)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail