Paul Everac a murit marţi dimineaţa, în jurul orei trei, la un spital din Bucureşti.

Dramaturgul Paul Everac (pe numele său adevărat Petre Constantinescu, n.red.) a murit la vârsta de 87 de ani. El suferea de mai bine de şapte ani de cancer la prostată. Fiul lui Paul Everac, Eugen Constantinescu, a confirmat decesul dramaturgului pentru Q Magazine.

La sfârşitul lunii trecute, Paul Everac a fost internat de urgenţă la Spitalul Fundeni, de unde a fost externat la câteva zile, fiind diagnosticat cu hemoragie digestivă inferioară şi anemie severă.

Născut pe 23 august 1924 în Bucureşti, Paul Everac a scris de-a lungul anilor zeci de piese de teatru, devenind cunoscut publicului larg însă prin postura sa de director al Televiziunii Române şi prin mult comentatele sale pastile. Revelionul din 1994 i-a fost fatal, fiind dat afară după el.

„Am fost cantaragiu la sfeclă, şef de agenţie CEC, muzeograf şi director de muzeu la Buzău şi la Turnul din Sighişoara. Am mai fost şi şef de protocol în prezidiul Marii Adunări Naţionale”, povestea într-un interviu acordat Evenimentului Zilei. (Realitatea.net)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail