În cursul zilei de  marti, 18 august a.c., la Parcul Memorial al Holocaustului  din Sfântu Gheorghe a fost organizată o  întâlnire între dl dr.Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești din Romania -Cultul Mozaic,  si primarul municipiului Sf.Gheorghe, Antal Arpad, care a avut drept scop  prezentarea finalizarii etapei a III-a a Proiectului Parcului Memorial al Holocaustului, respectiv realizarea celor 52 de memoriale pentru copiii din Sf.Gheorghe, deportați și uciși la Aushwitz. 

Vorbindu-ne despre această importantă întâlnire  pe care domnia  sa a organizat-o, liderul Obștii evreilor Sf. Gheorghe, dipl. ec. Herman Rosner, ne-a spus: „Cu acest prilej s-a făcut o evaluare a lucrărilor ce mai trebuie efectuate pentru finalizarea Proiectului, perspectiva organizării evenimentului oficial de inaugurare, dezvoltarea colaborării instituționale, cea de până acum fiind apreciată ca fiind deosebit de fructuaosă, extinderea acesteia și pe plan economic, în vederea atragerii de investitori din Israel în municipiul Sf.Gheorghe, aceasta  și în  perspectiva apropiată a deschiderii aeroportului de la Brașov.

Am mulțumit d-lui președinte Aurel Vainer, aflat într-un scurt concediu la Cristian, că a dat curs invitației, precum și d-lui primar Antal Arpad că a inclus în agenda de lucru întâlnirea cu dl președinte Vainer, domniile lor evaluând la fața locului stadiul de realizare a Proiectului Parcului Memorial al Holocaustului , direcțiile viitoare de colaborare, angajamentul de susținere  în continuare a inițiativelor Obștei evreilor din Sf.Gheorghe legate de conservarea memoriei Holocaustului. A fost o întâlnire neprotocolară, prietenoasă și cu multă deschidere pentru continuarea colaborării .

Mulțumesc, și cu acest prilej, membrilor Obștei noastre,voluntarilor pentru ajutorul acordat în realizarea Proiectului și, nu în ultimă  instanță, autorului ideii realizării Proiectului, d-lui Feder Zoltan.”

 M.D.C.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail