Doar 19 din cele 306 unităţi de învăţământ din judeţul Covasna îşi vor desfăşura activitatea online, în această săptămână, cu 8 mai puţine decât săptămâna trecută, informează conducerea Inspectoratului Şcolar.

Potrivit conducerii instituţiei, 287 de şcoli şi grădiniţe vor funcţiona în sistem clasic, iar 19 online, în acest ultim caz fiind vorba despre unităţi şcolare din localităţi în care incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la mia de locuitori sau rata de vaccinare împotriva noului coronavirus a angajaţilor din unităţile şcolare este mai mică de 60%.

Incidenţa medie la nivelul judeţului Covasna se situează la 1,52 la mia de locuitori, înregistrându-se 345 de cazuri active, însă în şase localităţi, respectiv Zăbala, Malnaş, Comandău, Vârghiş, Valea Crişului şi Brăduţ depăşeşte pragul de 3 la mie, iar în comunele Chichiş, Dalnic, Estelnic şi Mereni nu a mai fost raportat niciun caz pozitiv, informează Instituţia Prefectului.

Inspectoratul Şcolar Covasna a primit la finele săptămânii trecute o primă tranşă de 81.000 de bucăţi de teste antigen pe bază de salivă şi le-a predat unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, iar ulterior au fost distribuite copiilor care vor fi testaţi acasă.

Şeful Inspectoratului, Kiss Imre a declarat că în baza deciziilor luate de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, preşcolarii şi şcolarii din judeţul Covasna vor face acasă testele antigen de salivă pentru depistarea noului coronavirus, excepţie făcând două unităţi de învăţământ, „Godri Ferenc” şi „Ady Endre” din Sfântu Gheorghe, care au decis ca acestea să se facă în clase.

Acesta a mai menţionat că în judeţ sunt 32.000 de elevi, prin urmare pentru testarea săptămânală sunt necesare în peste 70.000 de teste, la care se adaugă şi cele pentru cadrele didactice.

Copiii vor fi testaţi în zilele de luni şi joi, iar pe site-ul Inspectoratului Şcolar au fost postate recomandări generale de utilizare a testelor, inclusiv imagini video privind procedura de realizare.

AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail