Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a lansat, joi, un apel către preşcolarii şi şcolarii din municipiu de a realiza desene având ca temă iarna şi sărbătoarea Crăciunului, urmând ca acestea să fie proiectate pe faţada teatrului maghiar.

Municipalitatea va acorda premii la mai multe categorii, iar festivitatea de decernare a acestora va avea loc pe 21 decembrie, de la ora 18,00, pe scena de piatră a Târgului de Crăciun din Piaţa Centrală.

„În luna decembrie, Primăria Sfântu Gheorghe va proiecta desenele copiilor pe clădirea Teatrului „Tamasi Aron”. Este a doua oară când municipalitatea organizează această proiecţie, urmând ca desenele copiilor să poată fi văzute pe faţada teatrului, creând o adevărată experienţă comunitară de Crăciun pentru întreaga familie. În spiritul Crăciunului, Primăria Sfântu Gheorghe îi invită pe copii să deseneze creaţii cu tematică de iarnă, dând frâu liber imaginaţiei lor. Desenele pot fi realizate în grafit, creion colorat şi marker, dar nu se recomandă creioanele cerate şi acuarelele, deoarece culorile nu se vor vedea optim după digitalizare. Municipalitatea va distribui fişele de desen la toate şcolile şi grădiniţele, dar oricine le poate solicita gratuit la Biroul de Imagine al oraşului (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6), unde trebuie să le şi predea până pe 7 decembrie”, se arată într-un anunţ postat, joi, pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Desenele vor fi proiectate pe faţada teatrului în perioada 21-23 decembrie, între orele 18:00 şi 21:00.

Autorităţile locale au anunţat, totodată, că aşteaptă înscrieri din partea grupurilor de copii din municipiu care doresc să prezinte, în perioada sărbătorilor de iarnă, spectacole de muzică, poezie sau dans pe scena Târgului de Crăciun, ce va fi deschis în perioada 16-23 decembrie. Grupurile se pot înscrie până pe 22 noiembrie, contactând personalul Casei de Cultură „Konya Adam”.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Sursa foto: www.sfantugheorgheinfo.ro

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail