Peste 1.800 de persoane s-au preînscris pentru a participa la programele de perfecţionare adresate cadrelor didactice care predau religia în învăţământul preuniversitar, furnizate în cadrul unui proiect POSDRU demarat de Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Prima etapă de înscriere a început la finele săptămânii trecute, iar cei interesaţi mai pot aplica, ne-a transmis ieri managerul proiectului, care a precizat că în judeţul nostru se va forma cel puţin o grupă.

În cadrul proiectului cu titlul „Perfecţionarea cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care predau disciplina Religie” (proiect POSDRU), demarat de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, vor fi dezvoltate, acreditate şi furnizate programe de perfecţionare, cu acces gratuit. „Proiectul oferă sprijin pentru formarea continuă a cadrelor didactice prin acordarea unui premiu în valoare de 1.000 lei (impozabil) şi prin acordarea unui premiu suplimentar în valoare de 1.000 lei impozabil pentru persoanele asistate la debutul în carieră care participă la cel puţin un program de perfecţionare furnizat în cadrul proiectului”, se mai arată pe site-ul proiectului, www.predareareligiei.ro.

Peste 1.800 de persoane din mai multe judeţe, printre care şi din Covasna. Managerul de proiect, lect. dr. Alin Mihăilă a atenţionat că preînscrierile în cadrul proiectului nu trebuie confundate cu înscrierile şi că un cadru didactic se poate înscrie în cadrul proiectului chiar dacă nu s-a preînscris. Înscrierile se realizează în două etape, iar prima etapă, realizată prin intermediul platformei online, a început la finele săptămânii trecute. Astfel, cadrele didactice interesate să participe la programele de formare sunt invitate să citească regulamentul de înscriere  și metodologia de acordare a premiilor (disponibile pe site-ul proiectului, www.predareareligiei.ro şi să se înscrie în cadrul proiectului, accesând http://predareareligiei.ro/inscriere/auth/login/.
Managerul de proiect, lect. Dr. Alin Mihăilă ne-a spus că, în opinia sa, se va forma cel puțin o grupă în judetul Covasna. Potrivit acestuia, cursurile din cadrul programelor de formare vor începe cel mai devreme în 15 noiembrie 2014.

Informaţii suplimentare în legătură cu acest proiect pot fi aflate accesând site-ul: www.predareareligiei.ro.

Înscrieri la program de perfecționare a cadrelor didactice care predau limba română în învățământul preuniversitar

În această perioadă se realizează înscrieri şi în cadrul unui proiect POSDRU ce vizează perfecționarea a 1560 didactice care predau limba românăîn învățământul preuniversitar.

Demarat de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, în calitate de beneficiar, proiectul cu titlul „Perfecționarea cadrelor didactice care predau limba română în învățământul preuniversitar, în evaluarea competențelor de comunicare ale elevilor”, urmărește perfecționarea a 1560 cadre didactice care predau limba română, în învățământul preuniversitar, se arată pe site-ul proiectului, http://evro.didacticalimbiiromane.ro/. Conform aceleiaşi surse, prin intermediul acestui proiect se vor livra şapte programe de perfecţionare şi ghidul evaluatorului debutant: P1: Evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română – ciclul primar; P2: Evaluarea competențelor de comunicare orală în limba română – învățământul secundar; P3: Evaluarea competențelor de comunicare scrisă în limba română – ciclul primar; P4: Evaluarea competențelor de comunicare scrisă în limba română – învățământul secundar; P5: Limba română – evaluarea competenței lingvistice la ciclul primar; P6: Limba română – evaluarea competenței lingvistice la învățământul secundar; P7: Instrumente TIC care pot fi folosite în evaluare de către cadrele didactice care predau limba română.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul amintit, aceste programe de formare se vor finaliza printr-o evaluare pe parcurs şi printr-un examen care va consta în susţinerea unui portofoliu în faţa unei comisii, iar ghidul evaluatorului debutant se va finaliza de către cursanţi printr-o evaluare online.

 În cadrul proiectului, participanţii la programele de formare au posibilitatea de a obţine o subvenţie sub formă de premiu, în valoare de 1.000 de lei (impozabil) / program, conform metodologiei de acordare a premiilor, publicată pe site-ul proiectului, iar profesorii debutanţi pot beneficia de un premiu suplimentar în valoare de 1.000 de lei (impozabil), dacă finalizează şi Ghidul profesorului debutant. Selecţia candidaţilor va fi organizată conform regulamentului proiectului. Înscrierea se va realiza în cadrul a două etape: etapa 1 (online), ce presupune introducerea unor informaţii şi încărcarea unei adeverinţe în aplicaţia de pe site-ul web al proiectului, http://evro.didacticalimbiiromane.ro/, iar etapa a II-a presupune transmiterea dosarului de înscriere, personal sau prin curierat rapid.

Înscrierile pentru sesiunea 1 prin intermediul platformei on-line au început.

Managerul de proiect, lector dr. Alin Mihăilă, ne-a spus că peste 180 de cadre didactice și-au activat contul pentru sesiunea 1 şi peste 170 de cadre didactice și-au finalizat înscrierea on-line și așteaptă validarea înscrierii on-line.

Regulamentul de înscriere pentru sesiunea 1 şi informaţii suplimentare pot fi aflate accesând site-ul proiectului, http://evro.didacticalimbiiromane.ro/.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail