Într-o atmosferă de entuziasm și creativitate, în perioada 24-28 iunie 2024 s-a desfășurat, la Întorsura Buzăului,  a XXXX-a ediție a Concursului Național Interdisciplinar „Pui de Brad”, organizat de Clubul Copiilor din localitate.

Concurs inclus în Calendarul proiectelor educative extrașcolare naționale și internaționale al Ministerului Educației marchează patru decenii de excelență educațională și dezvoltare a talentelor în rândul elevilor din România. Acest eveniment, devenit deja o tradiție, reunește anual sute de elevi din toată țara, oferindu-le ocazia de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele într-o varietate de domenii,  a transmis directorul Palatului Copiilor Sfântu Gheorghe, Kerekes Jenő.

Potrivit acestuia, concursul a fost deschis printr-un moment emoționant la care au participat foști și actuali concurenți, copii foștilor concurenți, inclusiv primarul orașului Întorsura Buzăului.

Concursul a fost visat în anul 1984 de domnul Renga Alexandru, profesor, mentor, un pedagog înzestrat cu acest har fără de care nu ai cum să ajungi la astfel de performață, „Profu” cum spun elevii, fiind inițiatorul și organizatorul competiției sau mai bine spus a concursului interdisciplinar „Pui de Brad”, care a avut ca scop inițial stimularea interesului elevilor pentru sport, orientare sportivă, științele naturii și a mediului înconjurător.

De-a lungul anilor, sub îndrumarea și organizarea sa, competiția s-a extins pentru a include 18 probe diverse, menite să răspundă intereselor și aptitudinilor unui număr cât mai mare de participanți.

Anual acesta, concursul a atras peste 100 de participanți din toate județele țării-respectiv 24 de echipaje din 20 de județe, cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani. Elevii au fost împărțiți în categorii de vârstă și au avut la dispoziție câteva luni pentru a-și pregăti probele. Concursul Național Interdisciplinar „Pui de Brad” și-a dovedit, de-a lungul anilor, valoarea educativă și capacitatea de a inspira elevii să își urmeze pasiunile și să își dezvolte abilitățile. Prin promovarea activitățile extrașcolare, care sunt complementare educației formale, și încurajarea creativității, rezolvării de probleme, acest eveniment contribuie semnificativ la formarea noii generații de specialiști și lideri.

Cu fiecare ediție, competiția își propune să se adapteze noilor tendințe și nevoi ale societății, continuând să fie un reper important în peisajul educațional românesc. Așteptăm cu nerăbdare edițiile viitoare și suntem încrezători că „Pui de Brad” va continua să inspire și să formeze elevi talentați ai Românie.

Un factor esențial în succesul de durată al concursului a fost implicarea constantă a domnului Renga Alexandru, care nu doar a inițiat acest proiect ambițios, dar a și organizat toate cele 40 de ediții. Dedicarea și pasiunea sa pentru educație au fost motorul care a menținut vie această competiție și au inspirat generații întregi de elevi”, menționează dr. Kerekes Jenő, în comunicatul transmis către Mesagerul de Covasna.

Rezultatele obținute de participanți, după parcurgerea celor 18 probe ale concursului, printre care cele mai solicitante au fost tetralon, orienare de zi și noapte, ecoturism montan, parcurs aplicativ, cross montan, presărat cu momente artistice și probă de gătit, alpinism, sunt următoarele:

Primar:

  1. Palatal Copiilor Cluj Napoca
  2. ACS Casa Sporturilor București
  3. Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Gimnazial:

  1. Școala Gimnazial„ Andrei Șaguna” Barcani
  2. Școala Gimnazială „M. Sadoveanu” Întorsura Buzăului
  3. Palatul Copiilor Sf. Gheorghe

Liceu:

  1. Colegiul Național„Mihai Vitezul” Bucureși
  2. Palatul Copiilor Sf. Gheorghe
  3. Clubul Copiilor Întorsura Buzăului , Clubul Copiilo Câmpulung Muscel

Mulțumim Ministerului Educație, Inspectoratului Școlar Județean Covasna, comunității locale, Primăriei Întorsura Buzăului și Vama Buzăului, Jandarmeriei, Poliției și Domnului Oprea Ioan de la pârtia de schi (din Valea Mare-n.red) părinților pentru încrederea acordată, colegilor și domnului Renga Alexandru pentru acest vis care a devenit, între timp, o realitate de 40 de ani” a mai transmis dr. Kerekes Jenő, directorul Palatului Copiilor Sf.Gheorghe.

M.D.C.

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail