Consiliul Judeţean Covasna va lansa un „concurs de idei” în scopul amenajării şi refuncţionalizării unor clădiri şi spaţii publice.

Managerul judeţului Covasna, Klarik Laszlo, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că vor fi premiate cele mai reuşite idei de proiecte ce au în vedere amenajarea zonei din jurul hotelului Oltul din staţiunea Malnaş-Băi, construirea unei galerii expoziţionale pentru artiştii plastici contemporani şi amenajarea unor ateliere de creaţie în municipiul Sfântu Gheorghe.

La fiecare secţiune se vor acorda câte trei premii, iar valoarea totală a acestora va fi de 56.000 de lei.

Klarik Laszlo a afirmat că autorităţile locale au lansat acest proiect nu pentru că duc lipsă de idei, ci pentru că nu se ştie niciodată de unde se poate ivi „o idee strălucită”.

Nu este pentru prima dată când autorităţile locale le cer cetăţenilor să colaboreze în găsirea unor soluţii pentru amenajarea ori decorarea unor spaţii publice. Au mai făcut-o şi în urmă cu câţiva ani când au încercat să găsească destinaţii pentru centralele termice scoase din funcţiune, iar ideile nu au întârziat să apară. Unii au propus transformarea lor în parcări etajate, alţii în locuinţe, în incubatoare de afaceri sau în săli de spectacole.

Dar cele mai năstruşnice idei au venit recent, după lansarea concursului „Sfântu Gheorghe, oraşul balaurilor”, prilejuit de aniversarea a 550 de ani de atestare documentară a urbei. Unul dintre concurenţi a venit cu ideea amplasării unei statui, reprezentând un uriaş animal preistoric, în vârful unei clădiri importante din centrul oraşului, fie atârnat pur şi simplu pe unul dintre pereţi. O altă idee a fost de a aşeza un balaur pe una dintre băncile din parcul central, care, stând picior peste picior, să privească paşnic trecătorii.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail