De la începutul lunii septembrie, 79 de persoane, majoritatea din judeţul Covasna, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinse de poliţişti furând produse agricole de pe câmp.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Dumitru Ungureanu a precizat că în decurs de o lună şi jumătate s-au înregistrat 30 de astfel de infracţiuni, în 23 de cazuri hoţii fiind prinşi în flagrant de către patrulele mobile ale celor cinci secţii de poliţie rurală care şi-au început activitatea pe data de 1 septembrie.

Cele mai multe furturi (13) s-au petrecut în zona Târgu Secuiesc, urmată de Sfântu Gheorghe şi Baraolt, cu câte 6 furturi şi Covasna, unde s-au înregistrat cinci astfel de cazuri.

Dumitru Ungureanu a menţionat că, în general, hoţii de produse agricole au acţionat în grupuri mari. Spre exemplu, la începutul lunii septembrie poliţiştii din Sfântu Gheorghe au prins în flagrant în zona Câmpu Frumos 15 persoane, toate din localitatea Ghidfalău, care încărcaseră în căruţe 1.800 de kilograme de cartofi. După două săptămâni, alte şapte persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 66 de ani au fost surprinse de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Covasna pe un câmp în apropiere de localitatea Zăbala, în timp ce încercau să fure peste 700 de kilograme de cartofi de pe terenul unui localnic.

„În ceea ce priveşte produsele agricole sustrase, hoţii nu s-au dat în lături de la nimic. Unii au preferat hreanul, sfecla de zahăr sau varza, iar alţii s-au mulţumit cu câteva legături de morcov sau pătrunjel. Însă, de departe, cele mai căutate produse au fost cartofii şi porumbul”, a declarat Dumitru Ungureanu.

Potrivit acestuia, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, poliţiştii din judeţul Covasna au descoperit furtul a 6,5 tone de porumb şi aproape 4 tone de cartofi.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail