Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Gyorgy Alfons, care iese la pensie după 32 de ani de activitate, va preda comanda instituţiei şi drapelul de luptă în cadrul unei ceremonii publice ce va avea loc vineri, în Piaţa centrală din municipiul Sfântu Gheorghe.

Gyorgy Alfons a declarat marţi că la comanda instituţiei au fost împuterniciţi lt.col. Adrian Năstuţă şi lt. col. Viorel Timar pentru funcţiile inspector-şef, respectiv prim-adjunct.

Gyorgy Alfons, care a condus ISU Covasna timp de mai bine de zece ani, a menţionat că ieşirea sa la pensie marchează, practic, un schimb de generaţii, majoritatea colegilor de vârsta sa pensionându-se anul trecut.

‘Eu am rămas ultimul (…) Sper ca cei care vor veni să conştientizeze misiunea şi rolul pe care îl au în societate (…) Poate că am fost un şef sever şi am greşit crezând că toţi pot să facă ce fac eu (…) Meseria de pompier e foarte grea, pentru că te confrunţi cu multe situaţii de urgenţă, cu multe misiuni de intervenţie, cu multe necunoscute (…) Trebuie să fii pregătit în orice moment, în arma aceasta unele hotărâri trebuie luate la secundă pentru că de tine depinde viaţa altora (…) E o muncă grea şi stresantă, vezi în fiecare zi fel de fel de scene, de aceea nu toată lumea poate fi pompier. Dar mie mi-a plăcut meseria aceasta şi mi-am dorit-o (…) Ca şef, am încercat să conving oamenii că fiecare are locul lui, ca într-o tablă de şah, unde chiar şi pionul poate juca un rol foarte important’, a spus Gyorgy Alfons.

Festivitatea de predare-primire a drapelului de luptă va fi precedată de o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail