O casă din comuna Valea Crişului s-a afundat în pământ, miercuri dimineaţă, ea fiind salvată de la prăbuşire de echipajele Inspec­toratului pentru Situaţii de Ur­genţă (ISU) Covasna.

Proprietarii au observat, în jurul orei 4,00 dimineaţa, că locuinţa lor se „scufundă” în pământ şi au sunat speriaţi la 112. Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că la faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim-ajutor şi descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe, care a constatat că, din cauza infiltraţiilor de apă, peretele din partea nordică a casei a cedat, surpându-se în beci. Întrucât exista pericolul surpării în totalitate a camerei aflate deasupra beciului, pompierii militari au consolidat construcţia cu ajutorul cilindrilor hidraulici şi au evacuat pământul şi pietrele căzute în subsol. Ulterior, au înlocuit cilindrii hidraulici cu bârne de susţinere pentru a stabiliza întreaga construcţie, înlăturând astfel pericolul de prăbuşire. Marius Tolvaj a precizat că nu au fost victime şi nu a fost necesară evacuarea familiei din locuinţă.

Primarul comunei Valea Crişului, Silviu Ioachim, a afirmat pentru AGERPRES că acesta este un caz izolat şi nu există pericolul de a se prăbuşi şi alte case din cauza surpărilor de teren. „Localnicii pot sta liniştiţi. A fost un caz izolat, pivniţa nu a fost făcută ca lumea şi s-a surpat”, a spus Silviu Ioachim.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail