Cantina de ajutor social din Sfântu Gheorghe a intrat în reabilitare, începând de ieri. Ca urmare, pentru o perioadă de trei luni de zile, timp în care cantina se află în lucrări de modernizare, persoanele  îndreptăţite să primească gratis o masă pe zi, la prânz, vor fi nevoite să se îngrijească singure de asigurarea hranei.

Potrivit directorului de la Asistenţă Comunitară, din cadrul Primărie Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos, lucrările sunt finanţate din fonduri structurale, în proporţie de 98%, restul de 2% fiind contribuţia autorităţii locale. Valoarea totală a proiectului este  de 1, 5 milioane  lei.

“Vom reface tot ce înseamnă structură a clădirii, dotare, climatizare. Vom lua totul de la zero, astfel încât după reabilitare clădirea să capete o nouă  faţă. S-a dat jos tencuiala veche… abia acum se vede clar, când ai dat jos toată tencuiala, în ce stadiu e clădirea şi ce soluţii tehnice se impun. E mai greu de făcut o reabilitare, decât o construcţie nouă. Pentru efectuarea acestor lucrări, în proiect  este prevăzut termenul de trei luni, însă eu spun că termenul de finalizare este orientativ deoarece pot să apară aspecte la care nu s-a gândit nimeni, nici măcar proiectantul. Clădirea care găzduieşte cantina socială este veche, din secolul XIX, astfel că pe parcurs pot să apară tot mai multe  “surprize”. Ca urmare, abia mâine (astăzi – n.r.) vom şti exact ce soluţii  tehnice se impun a fi adoptate pentru reabilitare sau pentru înlocuiri de material stricat din imobil”, ne-a spus directorul de la Asistenţă Comunitară, Tanko Vilmos.

Dacă lucrurile decurg conform proiectului, cantina va fi repusă în funcţiune undeva pe la sfârşitul lunii octombrie.

La cantina socială din Sfântu Gheorghe aproximativ 120 de persoane beneficiează zilnic, gratuit, de  o masă caldă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail