03.11.2021. Ne aflăm în plină pandemie COVID-19. Valul 4 atacă furibund. Zi de zi se anunță sute de morți. Secțiile ATI nu mai fac față. Oxigenul este insuficient. Spitalele sunt depășite de situație. Unii bolnavi sunt trimiși în străinătate pentru a fi tratați. Nimeni nu știe când va lua sfârșit această grozăvie.

În același timp companiile producătoare de vaccinuri își măresc sau își dublează profiturile. Pe lângă acestea există alte multe „industrii adiacente” care le urmează exemplul. Producătorii de medicamente și farmaciile care vând „remedii anti-COVID” prosperă. Trepăduși impostori deghizați în traficanți înșală populația vânzând „la negru” false „medicamente” traficate. Firmele de pompe funebre prosperă și ele, căci Moartea dă târcoale, indiferent dacă anti-vacciniștii se opun.

Peste toate acestea se suprapun alte pacoste: sarabanda prețurilor, criza energetică, criza politică, schimbările climatice nefavorabile și alte necazuri nenumărate care bat la ușa noastră, inclusiv spectrul foametei care amenință omenirea din umbră.

În acest context destul de sumbru, România se zbate să-și mențină echilibrul, chiar dacă stagnează de un timp pe ultimele locuri în Uniunea Europeană. Și nici nu e de mirare, când Țara se scufundă, sub ochii îngroziți ai cetățenilor, în mlaștina interminabilelor orbecăieli politice, în bună parte generate de Dirijorul orchestrei, care dacă nu e la golf ori la piramide, bate palma cu liderul american pentru implementarea experimentală în România a „tehnologiei reactoarelor de mici dimensiuni”, pentru un mai mare aport energetic. Acest lucru n-ar fi deloc rău, dacă UE ar da undă verde acțiunii și dacă România ar avea un Guvern stabil și capabil să gestioneze situația în caz de dezastru, însă în actuala situație politică din țară lucrurile par aproape hilare. De altfel, organizația Greenpeace atrage atenția că „România ar putea să devină cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate”, potrivit Mediafax: „Președintele Klaus Iohannis continuă, pas cu pas, să compromită prezența României la evenimentul climatic COP26 Glasgow. Ieri și-a exprimat susținerea pentru noi capacități nucleare în România până în 2028 (după ce cu doar câteva ore mai devreme era promotor al tehnologiilor verzi). Ne referim la tehnologii nucleare americane SMR (Reactoare Modulare Mici), neautorizate încă în Europa. Niciun reactor nuclear de acest tip nu a fost construit, nici în SUA, nici într-o altă țară din lume. Prin urmare, România ar urma să devină un cobai pentru tehnologii nucleare insuficient testate”, se arată într-un comunicat al Geenpeace (Sursa: stiripesurse.ro).

Între timp, în țară Domnul Cîțu se dă de ceasul morții pentru a-și menține puterea la cârma țării, s-ar face frate și cu dracul, de care de-abia a divorțat, ori s-ar asocia și cu „ciuma roșie” și cu cine s-o mai nimeri, pentru a forma majoritatea în Parlament și a-și menține funcția, cât despre suferințele oamenilor, acestea sunt lucruri firești pentru domnia sa, deci mai pot aștepta până la instalarea noii conduceri, apoi „vom cântări și vom vedea”. Și uite-așa mai trec o lună-două, se mai duc la ceruri câteva mii de suflete, vine Moș Nicolae, Crăciunul, Revelionul, oamenii mai uită, și aleșii noștri își văd de treaba lor cea obișnuită, adică „se fac că fac”, de fapt mai mult desfac decât fac, lucru văzut și simțit atât timp cât viața „păstoriților” nu se schimbă în bine.

Se tot vorbea în trecut despre „luminița de la capătul tunelului”, însă acum nici această zicere nu mai este valabilă, căci acolo, la capătul tunelului, nu mai e decât întuneric. De când cu pandemia și cu toate năpastele mai sus enumerate, mulți care vor avea șansa să scape de la ATI, nu vor scăpa de Frig și Sărăcie. Și cum în ultima vreme se tot repetă o altă veste care-i îngrozește pe bieții pământeni, că ar fi posibilă cât de curând o pană de curent care va dura o săptămână, imaginea haosului ce ne așteaptă este gen SF.

Poate totuși Dumnezeu se va îndura de România și de credincioșii Săi și va întinde peste noi o mână ocrotitoare, dăruindu-ne un Guvern care să ducă biata Țară spre lumină, și să ne apere de eventualele nereușite ale implementării noilor tehnologii nucleare americane în peisajul nostru mioritic.

Mihai Trifoi

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail