Antal Arpad: „Dacă bucureştenii spun că noi trăim din mila lor, atunci haideţi să-i ajutăm pe bucureşteni, să le lăsăm banii şi să nu mai trăim din mila lor”.

Antal Arpad

În multele articole publicate în presa naţională dar şi în  discuţiile de la posturile de televiziune centrale, pe tema  autonomiei teritoriale dorită de UDMR, s-a afirmat că judeţul Covasna este printre cele mai sărace judeţe din ţară, ca urmare, nu se poate autosusţine din punct de vedere  financiar.

Convins fiind de faptul că cei de la Bucureşti „vorbesc doar vorbe” fără a cunoaşte realitatea din teritoriu, primarul Antal Arpad  încearcă să facă lumină. Recent acesta a declarat:  „Peste tot în lumea asta, produsul intern brut pe cap de locuitor este un indicator de dezvoltare a unei regiuni, însă la noi se ia în considerare produsul intern brut al judeţului. Normal că nu putem să comparăm PIB-ul judeţului Covasna, cu cei 200 000 de locuitori, cu produsul intern brut al judeţului Iaşi, cu 800 000 de locuitori. Deci, trebuie comparat PIB-ul pe cap de locuitor”, a explicat primarul din Sfântu Gheorghe, în acelaşi timp lider local al UDMR.

Acesta susţine că, în ceea ce priveşte produsul intern brut,  judeţul Covasna este „la un nivel absolut acceptabil”.

Totodată, Antal Arpad susţine că dacă ne-am putea gestiona singuri banii, atât veniturile cât şi cheltuielile, situaţia din judeţul nostru s-ar îmbunătăţi. În acest sens, Antal Arpad a dat exemplul (pe cale de a deveni) Tirolului  de Sud, despre care a afirmat că, înainte să ceară autonomia, aceasta a fost cea mai săracă regiune a Italiei iar acum, după obţinerea autonomiei, este cea mai bogată.

„Dar am şi alte argumente pentru cei care spun că suntem săraci, iar Bucureştiul ne dă bani. Atunci, haideţi să facem un târg cu Bucureştiul şi să le propunem: Nu ne mai daţi  bani! Astfel, faceţi economii la bugetul naţional, iar pe noi lăsaţi-ne să ne gospodărim singuri! Dacă bucureştenii spun că noi trăim din mila lor, atunci haideţi să-i ajutăm pe bucureşteni, să le lăsăm lor banii şi să nu mai trăim din mila Bucureştiului”, a încheiat Antal Arpad.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail