Având în vedere condițiile de pregătire și participare la competiții din anul acesta, an de pandemie cu multe restricții și cheltuieli majore, rezultatele sportive obținute la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Sfântu Gheorghe sunt foarte bune.

CSM Sf Gheorghe  se menține în elita sportului românesc cu  20 medalii de aur, 16 medalii de argint 28 medalii bronz.

Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, cu un total de peste 150 sportivi legitimați la cele 7 secții sportive (Atletism, Arte Marțiale, Gimnastică, Handbal, Lupte libere , Judo si Sportul pentru persoane cu Nevoi Speciale ), și încă câteva zeci de sportivi în grupele de inițiere și preselecție în curs de legitimare, am reușit să ne clasăm printre cele mai bune cluburi din țară. Am reușit să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la aproape toate nivelurile de compleții la care am participat si la aproape toate ramurile sportive, am obținut 12 titluri de campioni naționali, aur 20 medalii. ( loc I) argint 16 medalii ( loc II), bronz 28  medalii ( loc III) medaliați cu aur la turneele internaționale și balcanice de atletism, medaliați la campionatele europene și mondiale respectiv titlul de Campion Mondial obținut de Radu Boieriu la Ju-Jitsu Fighting.

Sportivii care au performat, reușind să obțină rezultate remarcabile și care au perspectivă in viitor, sunt următori:

Secția Atletism: Vasile Rut Cristina și Vasile Daniela  pregătite de antrenorul Vasile Nicolae, s-au impus devenind multiple campioane naționale și medaliate cu aur la campionatele internaționale și balcanice;

Secțiile Arte Marțiale și Judo: sportivul  Boieriu Radu a devenit campion mondial la Ju-Jitsu Fighting, Țifrea Laurențiu și Bogluț Adrian sunt medaliați cu bronz la campionatele europene și locul 5 la campionatele mondiale, de asemenea sunt și  multipli campioni naționali. Oltean Veronica-Elena a performat devenind triplă campioană națională de anul acesta la judo și ju-jitsu, probele fighting și ne-waza, respectiv multiplă campioană internațională în ani precedenți, Bejenaru Vasilică, Lascu Vlad, Mocanu Daniel, Lungu Briana, Gărăiacu Electra cu rezultate remarcabile și sportivi de viitor la judo și arte marțiale, aceștia fiind îndrumați și pregătiți de antrenorii Cristina și Petru Oltean;

Secția Lupte Libere:  sunt remarcati și frații Orban Lorand și Cristian, Gărăiacu Electra și Reter Nicolaie cu rezultate la  Campionatele Naționale și Internaționale, medaliați cu argint și bronz, fiind pregătiți de antrenorul emerit Arpad Matefi;

Secțiile de Gimnastică și Handbal, fiind la un schimb de generații, respectiv secția de gimnastică a făcut pregătirea în condiții inadecvate unei săli de gimnastică, și totuși antrenorii de handbal, Bărbos Viorel și antrenorul de gimnastică Botos Liviu au reușit să adune în jurul lor foarte mulți copii de perspectivă, care promit, ceea ce ne dă încredere că pe viitor rezultatele la cele două secții nu vor întârzia să apară.

În luna octombrie 2021, a fost înființată, în cadrul CSM Sfântu Gheorghe, o nouă secție destinată persoanelor cu nevoi speciale de la noi din Sfântu Gheorghe. Acest nou departament poartă denumirea de „Sportul pentru persoane cu Nevoi Speciale”. Tragem speranțe că într-un timp relativ scurt, mai mulți sportivi cu diferite forme de dizabilitate să fie în curs de legitimare, urmând ca anul viitor să avem medaliați și pe această secție.

Conducerea clubului, respectiv domnul director Carcadia George a depus toate eforturile pentru ca activitatea secțiilor să decurgă normal, secțiile să aibă fonduri suficiente privind pregătirea și participarea la competițiile importante, și , totodată, ca toate rezultate obținute de către sportivii și antrenorii noștri să fie premiate corespunzător, conform legii în vigoare.

Dorim să aducem mulțumiri tuturor celor implicați în acțiunile noastre, dar și sportivilor care ne-au ajutat în obținerea acestor rezultate deosebit de frumoase. Cu deosebit respect, dorim să mulțumim Ministerului Tineretului și Sportului reprezentat de dl. Eduard Carol Novak, Consiliului Local prin dl. primar Antal Árpád-András,  DJTS pentru buna coolaborare și  mass-media pentru mediatizarea acestor rezultate.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe vă urează un an plin de împliniri și La mulți ani tuturor iubitorilor de sport!

CSM Sfântu Gheorghe

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail