Un bărbat de 55 de ani, aflat la cules de ciuperci, a fost muşcat de o viperă într-o pădure din apro­pierea comunei Coman­dău.

El a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe unde i s-a administrat ser antiviperin, iar în prezent este internat la Secţia de Terapie intensivă, sub tra­tament, starea sa de sănătate fiind bună, după cum a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al spitalului, Fulop Annamaria.

Un caz similar s-a petrecut la sfârşitul lunii mai, când un bărbat de 30 de ani din Sfântu Gheorghe a fost muşcat de o viperă în timp ce se afla la iarbă verde.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe este singura unitate medicală din judeţul Covasna care poate asigura vaccin antiviperin. Conducerea spitalului a menţionat că a achiziţionat mai multe doze de vaccin antiviperin după ce s-au primit semnale că în anumite zone frecventate de turişti, cum ar fi Comandău şi Băile Ozunca, a fost semnalată prezenţa vi­perelor.

Directorul spitalului, Andras-Nagy Robert, a declarat că instituţia este pregătită să intervină în situaţii de urgenţă şi le-a recomandat cetăţenilor să apeleze la medici sau la 112 în cazul în care sunt atacaţi de vipere, avertizând că muşcătura poate fi letală.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, Agoston Laszlo, a menţionat că serul antiviperin este destul de scump, acesta fiind motivul pentru care nu s-au făcut rezerve la nivelul spitalelor mici.

Herpetologii avertizează că viperele sunt mai agresive în această perioadă din cauza căldurii.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail