Înscrierile pentru sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalureat au început ieri,  22 mai, și se desfășoară până vineri, 26 mai.

Conform calendarului examenului național de bacalaureat– 2017 – aprobat de Ministerul Educației Naționale, în perioada 22 –  26 mai se desfășoară înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen.

Într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna se arată că în județul nostru, la începutul anului școlar 2016 – 2017, în clasele a XII-a și a XIII-a au fost înscriși 1301 elevi, astfel: la învățământ de zi: secția română – 370 de elevi, secția maghiară – 891 elevi; învățământ seral: secția maghiară – 30 de elevi; învățământ cu frecvență redusă: secția maghiară – 10 elevi.

Calendarul  examenului

Potrivit calendarului, prima sesiune a examenului de bacalaureat va începe pe 6-7 iunie 2017 cu proba A – ce va consta în evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română.

În perioada 8 – 9 iunie – va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B; în 9, 12 – 13 iunie – evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar în 14 – 16 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Conform aceleiași surse, prima probă scrisă din cadrul primei sesiuni de Bacalaureat – proba  Ea) – de Limba şi literatura română – se va desfășura în 26 iunie (a.c.).

În data de 27 iunie se va derula proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba Eb); în 28 iunie 2017 – proba obligatorie a profilului – probă scrisă – Ec), iar în 30 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – probă scrisă.

Rezultatele vor fi afișate în data de 5 iulie (a.c.) – până la ora 16:00 şi în aceeași zi se vor putea depune contestaţii (între orele 16:00 – 20:00).

Rezolvarea contestaţiilor se va face în 6 – 9 iulie 2017, iar afişarea rezultatelor finale, în 10 iulie (a.c.).

În perioada 11-14 iulie este programată înscrierea candidaților la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat (sesiunea august- septembrie 2017), în data de 27 iulie făcându-se înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

***

 

Conform informațiilor postate pe site-ul Ministerului Educației, (https://www.edu.ro/bacalaureat) înscrierea la sesiunea specială de bacalaureat 2017 – pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite ce se pregătesc pentru competițiile internaționale, precum și pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere în universitățile din străinătate – este programată în 27 – 28 mai 2017.

Informații suplimentare cu privire la examenul național de bacalaureat – 2017 – pot fi aflate accesând site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna, www.isj.educv.ro, secțiunile: „Evenimente”- „Examene”- „Bacalaureat” sau accesând site-ul Ministerului Educației (https://www.edu.ro/bacalaureat).

 

Ana Ciorici Costache

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail