Încă un tomberon a fost deteriorat din cauza nepăsării locuitorilor din Sfântu Gheorghe: de data aceasta, un tomberon pentru deșeuri biodegradabile a fost distrus din cauza neatenției cuiva. Dacă nu ar fi existat un conținut mai ridicat de umiditate în partea de jos a pubelei, ar fi putut apărea o problemă mai mare.

„Tomberonul nostru de pe strada Lăcrămioarei, lângă Casa Iris, a fost avariat, iar pagubele ajung la 2-3.000 de euro. La fel ca în mai multe cazuri anterioare, incendiul a fost provocat de cenușa aprinsă depozitată în coșul de gunoi. Mulți oameni nu realizează cât de multă cenușă se găsește în deșeuri în această perioadă a anului. Nu este greșit să aruncați cenușa în deșeurile în descompunere, pentru că acolo este locul ei, dar trebuie să aveți grijă ca cenușa să fie stinsă complet, rece. Fac un apel la oamenii din Sfântu Gheorghe să acorde o atenție deosebită la astfel de lucruri, pentru că pot cauza probleme mai mari, dar dacă observă astfel de lucruri, ar trebui să avertizeze persoana respectivă că nu este permis să arunce cenușa aprinsă”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Pentru că în anii trecuţi la Sfântu Gheorghe au avut loc mai multe astfel de incidente, aceste locuri sunt monitorizate cu camere ascunse, iar dacă izbucnește un incendiu, imaginile sunt transmise și la Poliție.

Biroul de Presă al TEGA S.A.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail