Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna implementează proiectul intitulat  „Motivație, stabilitate și competență – perspectiva calității formării resursei umane din școli defavorizate”, patru școli din județ fiind implicate.

Conform reprezentanților IȘJ Covasna, proiectul „Motivație, stabilitate și competență – perspectiva calității formării resursei umane din școli defavorizate [MSC-EDU]” este realizat prin POCU/73/6/6/106918, cofinanțat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general  constă în dezvoltarea competențelor profesionale și transversale ale personalului didactic, personalului de sprijin și managerilor școlari la nivelul județelor Argeș, Covasna și Mureș, creșterea motivației și a stabilității pe post a acestora în vederea îmbunătățirii calității educației, prevenirii și reducerii fenomenului de părăsire timpurie a școlii. Beneficiar al proiectului este Grupul Pentru Integrare Europeană, în timp ce Universitatea din Pitești, Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Covasna sunt parteneri.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 6.638.391,26 lei, iar durata- 30 luni, în perioada 09.05.2018 – 08.11.2020, au transmis reprezentanții IȘJ Covasna.

Printre obiectivele specifice se numără optimizarea competențelor profesionale și transversale ale unui număr de 400 de participanți, prin furnizarea de programe integrate de formare continuă, care să conducă la schimbări pozitive, valori, atitudini și comportamente dezirabile, la creșterea motivației, la reducerea fenomenului părăsirii timpurii a școlii și îmbunătățirea frecvenței, a rezultatelor școlare ale elevilor și a practicilor educaționale în școlile dezavantajate. De asemenea, se dorește stimularea resursei umane calificate sa lucreze in școlile țintă prin sprijinirea mobilității a 180 profesori, încurajarea transferului de competențe și practici dobândite la programele de formare continuă și la programele de conversie profesională, direct, la locul de muncă și acordarea a 50 de stimulente pentru performanța profesorilor din școlile defavorizate pentru creșterea motivației și a stabilității pe post a acestora.

Un alt obiectiv specific vizează crearea unei rețele de sprijin profesional și a unui centru pilot care să valorifice dialogul intercolegial, schimbul de resurse pedagogice și experiențe didactice, transferul de competențe și practici educaționale în activități de inovare și cercetare interdisciplinară.

Unitățile școlare din județul Covasna, implicate în proiect sunt: Școala Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe;  Școala Gimnazială „Benkő József”- Brăduț; Școala Gimnazială „Konsza Samu” – Bățanii Mari; Școala Gimnazială „Máthé János”- Herculian.

Detalii pot fi aflate accesând site-ul www.isj.educv.ro, secțiunea „Comunicate de presă”.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail