Ansamblul folcloric „Mlădițe românești”, al Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului a obținut premiul I la festivalul internațional de folclor pentru copii și tineret -„Așa-i jocul pe la noi”, derulat duminică, la Arad.
Festivalul, aflat la cea de-a XXIII-a ediție, a avut loc la Teatrul de vară al Centrului Cultural Județean Arad, fiind organizat de Palatul Copiilor Arad și Inspectoratul Școlar Arad, și reunind aproxmativ 24 formații din țară, dar și din străinătate.
Ansamblul „Mlădițe românești” al Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului a participat la eveniment cu echipa sa mijlocie.
Echipa de „Mlădițe românești” a prezentat un program cuprinzând o suită de dansuri populare din Țara Făgărașului, iar la final, a obținut premiul I din partea juriului.
„Noi am evoluat pe scena festivalului duminică, 14 mai. Pentru acest eveniment, am pregătit echipa de copii mijlocie din cadrul Ansamblului, echipă în care cei mai mulți dintre copii sunt începători, elevi de gimnaziu și doar câțiva de liceu. Ne-am prezentat cu un repertoriu spectaculos – cuprinzând o suită de dansuri populare din Țara Făgărașului, motiv pentru care copiii au evoluat pe scenă astfel încât au convins juriul pe deplin că ei merită locul I, iar pentru mine, o satisfacție mai mare decât aceasta nu există.”- a declarat, ieri, pentru „Mesagerul de Covasna”, coordonatoarea Ansamblului „Mlădițe românești, coregrafa Rodica Boieru, prof. la Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului.
Repetiții intense pentru următoarele evenimente
În ceea ce privește activitatea din perioada următoare, prof. Rodica Boieru a precizat că Ansamblul se pregătește intens, pentru următoarele evenimente cu rol în perpetuarea tradiției românești și frumuseții jocului și cântecului popular.
„Ne pregătim intens pentru Festivalul național – <<Călușul românesc>> (din Slatina – n.r.), la care participăm de mulți ani, dar de data aceasta se va derula între 6 și 10 iunie și va fi un eveniment deosebit deoarece se lucrează pentru realizarea unui proiect care constă în evoluția a peste 1.200 de călușari care vor face o demonstrație, toți pe același material coregrafic, în ideea intrării în Cartea Recordurilor. Noi avem deja materialul, îl pregătim, plus că avem și un alt moment de intrat în concurs.”- a spus prof. Rodica Boieru.
Ansamblul „Mlădiţe Româneşti” s-a înființat, din dorinţa de a transmite mai departe tradiţia românească, în anul 1998, la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, sub conducerea coregrafică a doamnei profesoare Rodica Boieru, și de la înfiinţare, din acesta au făcut parte numeroase generaţii de copii.
Ana Ciorici Costache