Polițiștii covăsneni au participat miercuri, 11 octombrie a.c., la o serie de activități preventive la care au fost prezenți elevi de liceu dar și preșcolari din două unități de învățământ din Sfântu Gheorghe. 

Într-un comunicat de presă transnis către Mesagerul de Covasna, de reprezentantul Compartimentului Relații Publice din cadrul IPJ Covasna se menționează că polițiștii Biroului Siguranță Școlară au participat la activitați informativ – preventive în beneficiul și împreună cu elevii Colegiului Național ,,Szekely Miko”, din municipiul Sfântu Gheorghe.

„Acțiunea a avut drept temă prevenirea consumului de substanțe interzise și a delicvenței în rândul minorilor.

Elevilor le-a fost prezentată legislația în vigoare privind condițiile și consecințele răspunderii penale a minorilor, precum și riscurile la care se expun atunci când consumă substanțe psihoactive, riscuri ce pot avea ramificații atât în privința sănătății, a calității vieții, precum și a drepturilor și libertăților personale”, se arată în comunicat.

***

Potrivit aceleaiași surse,  polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat activități  educativ – preventive împreună cu preșcolari din cadrul  Grădiniței cu Program Prelungit „Csipike”, din municipiul Sfântu Gheorghe.

„Activitățile, desfășurate în incinta centrului comercial Sepsi Value Centre, au avut drept temă siguranța rutieră, venind în sprijinul realizării obiectivelor propuse în proiectul ,,EDUCAȚIE RUTIERĂ – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”.

Cei mici au putut exersa și fixa, într-un cadru sigur, sub supravegherea și îndrumarea polițiștilor, noțiuni de siguranță rutieră, prin practicarea unor scenarii, cu ajutorul materialelor ce reproduc situații de trafic din viața reală, din dotarea laboratorului rutier mobil. Laboratorul este dotat tehnic pentru a face activitățile de educație rutieră cât mai accesibile și mai atrăgătoare pentru o gamă variată de audiențe”, ne-a comunicat reprezentantul Compartimentului Relații Publice din Cardrul IPJ Covasna.

M.C.G. 

Sursa foto: IPJ Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail