Elevi din Sfântu Gheorghe, orașul Covasna dar și din Miercurea Ciuc au luat parte vineri, 13 ianuarie a.c., la activitățile cultural-educative organizate de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) Sf. Gheorghe, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Cu acest prilej a avut loc și lansarea ultimului număr  din Caietele de la Araci, revista de literatură a MNCR, care poate fi citit accesând linkul: https://www.mncr.ro/…/CaieteledelaAracinr18complet-1.pdf

De pe pagina de socializare a muzeului am aflat mai multe informații cu privire la desfășurarea  acestor activități.

„La activitatea organizată la Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe au luat parte elevii clasei I-a de la Liceul de Artă „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, coordonați de doamna profesor Péter Márta. Aceștia au vizitat punctul muzeal și au participat la un atelier de scriere cu tocul cu penița, fiind invitați să caligrafieze o strofă din poezia ,,Luceafarul” de Mihai Eminescu. Activitatea a fost coordonată de muzeograful Florin Herțeg.

Le mulțumim pentru vizită!”,  arată sursa citată.

„Astăzi  (vineri-n.red.) a avut loc la Covasna activitatea cu titlul ,,Toate-s vechi şi nouă toate…”, la care au luat parte elevi din clasele a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”.  Cu această ocazie Florentina Teacă, muzeograf MNCR a susținut o lecție deschisă, care a pornit de la prezentarea unor elemente din patrimoniul cultural etnografic (material și imaterial) al MNCR – fotografii ale obiectelor, povestea lor, după care au urmat discuții pe marginea lor (când și cum se foloseau, ce se mai folosește în prezent etc.). De asemenea elevii participanți au vizionat materiale digitale de pe https://muzeu.mncr.ro/index…/artefacte/colectii/etnografie

Mulțumim cadrelor didactice, Adriana Bota și Roxana Vlonga, pentru invitație și colaborare!”, se menționează pe pagina https://www.facebook.com/mncro.

Ziua Culturii la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea-Ciuc, jud. Harghita

„Vineri, 13 ianuarie, Ziua Culturii Naționale a fost marcată la Miercurea-Ciuc în cadrul unei activități adresate unui grup de elevi, ce a cuprins o interesantă lecție de cultură, în care s-au punctat aspecte legate de biografia, activitatea literară și culturală a marelui om de litere Mihai Eminescu, apoi prezentarea a migrat către înțelegerea conceptului de “Cultură” în sens mai larg, cu menționarea celor mai impunătoare personalități culturale ale țării noastre, grupate pe domenii – Literatură, Arte și Științe. A urmat un atelier de lucru pe versurile lui Eminescu și o invitație pentru elevi, de a încerca să ilustreze câteva versuri. Activitățile au fost coordonate de către Florina Bănică și Cosmina Oltean, muzeografi MNCR. Mulțumim elevilor pentru participare și cadrelor didactice pentru invitație!”, transmit reprezentanții MNCR.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail