Week-end-ul pe care l-am încheiat a fost relativ liniştit în evenimente rutiere în Covasna. Pe drumurile publice din judeţ nu s-a produs nici un eveniment rutier mortal sau cu victime rănite grav. Am înregistrat doar două accidente rutiere sol­date cu doi răniţi uşor.

Viraj imprudent

Primul s-a produs vineri, în jurul orei 11:20, pe DN 11, la km 43 + 20m.

În urma primelor cercetări efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că P. ALEXANDRU, de 35 ani, rezident în Canada, în timp ce conducea un autoturism pe DN 11, pe banda a II-a, din direcţia Braşov către Târgu Secuiesc, la km 43+20 m a acroşat un autoturism condus de A. VERONICA, de 73 ani, care, circulând în faţa sa, pe banda I, în aceeaşi direcţie de mers, a dorit să se încadreze pe banda a II-a pentru a intra pe drumul comunal Dalnic, şi a efectuat virajul spre stânga fără a se asigura.

Din eveniment a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto­tu­rismului.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul a fost negativ, dar i s-a recoltat şi o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pasager rănit

Tot vineri, în jurul orei 19.10, pe strada Kos Karoly din municipiul Sfântu  Gheorghe s-a produs un alt eveniment  rutier. Din primele cercetări efectuate la faţa locului, rezultă că un taximetrist de 40 ani, din Sf. Gheorghe,  în timp ce conducea autoturismul de serviciu proprietate personală pe strada Kos Karoly, dinspre centru către str. Ţigaretei,  ajungând la trecerea de pietoni, situată în faţa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” a virat la stânga, nerespectând linia continuă şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus.

Din eveniment a rezultat rănirea uşoară a unui bărbat de 44 de ani, pasager pe locul din dreapta faţă din autoturismul care circula regu­lamentar.

Ambii conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi alcoolscop, rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, dar le-a fost recoltată şi câte o probă biologică de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs evenimentele.

Prins la volan cu permisul suspendat

Sâmbătă, la ora 15.30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Covasna l-au depistat în trafic pe P. IONUT, de 22 ani, din comuna Păuneşti, judeţul Vrancea, a condus un autoturism pe DN 11 pe direcţia Târgu Secuiesc-Braşov. În urma controlului asupra actelor şi a verificărilor efectuate în bazele de date proprii, poliţiştii au stabilit că bărbatul are permisul de conducere reţinut de I.P.J. Vrancea.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Ce-i (mult) prea mult strică

Duminică, în jurul orei 01.00, poliţişti de la  Serviciul Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, l-au identificat pe DC 42 pe L. Andras, de 33 de ani, domiciliat în comuna Brăduţ, care conducea un autovehicul în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test , care a indicat 1,14 mg/l  alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a  fost condus la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, unde i-a fost recoltată o singură probă biologică în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcooică ce depăşeşte limita legală.

Biroul de presă al IPJ COVASNA

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail