Studenţii care doresc să lucreze în Germania pe perioada verii sunt aşteptaţi să participe la selecţia organizată în Capitală de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în colaborare cu Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

Oferta a fost publicată la finele lunii noiembrie 2011, însă, potrivit unui comunicat de presă al ANOFM, dat publicităţii marţi, perioada de selecție s-a prelungit.

„Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a prelungit perioada de desfăşurare a selecţiei pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei, pe perioada vacanţei de vară. Angajatorii străini oferă locuri de muncă în domeniile: servicii, hotel-gastronomie, curăţenie clădiri, agricultură”, se arată în comunicat.

Pentru a participa la selecţie, solicitanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18-35 de ani şi să aibă statutul de student (să fie înscrişi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, la curs de zi, colegiu tehnic, colegiu). În plus, aceştia trebuie să cunoască foarte bine limba germană.

Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană se desfăşoară în perioada 06.02.- 22.02.2012, la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cadrul Direcţiei Relaţii Internaţionale EURES şi Mediere, str. Avalanşei nr. 20-22, sect. 4, Bucureşti, tel: 021- 311.07.73.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail