Activitățile concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului naţional de experţi în management educațional, seria a 12-a au început. Până în 9 iulie (a.c.) se realizează completarea formularului de selecție online, în aplicația informatică.

Concursul de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului naţional de experţi în management educațional – seria a 12-a se derulează între 5 iulie 2017 și 7 august 2017, conform informațiilor postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Covasna.

Potrivit aceleiași surse, la concursul pentru dobândirea calității de membru al corpului naționali de experți în management educațional poate participa orice cadru didactic care îndeplinește cumulativ următoarele condiții: a) face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional; b) este titular în învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor; c) a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent; d) nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; e) nu a fost exclus, conform prevederilor art. 21, din Registrul naţional al experţilor în management educational.

Formularul de selecție online poate fi completat în aplicația informatică, în perioada 05 – 09 iulie 2017 (accesând http://cneme.edu.ro/inscriere/index.php).

Listele cu candidații declarați admiși în urma introducerii informațiilor în formularul de selecție online vor fi afișate la avizierul situat la intrarea ISJ Covasna și pe site-ul www.isj.educv.ro, în data de 10 iulie (a.c.).

În cazul promovării primei etape (selecția online), cei interesați își pot depune portofoliile la registratura ISJ Covasna, în perioada 10 – 17 iulie (a.c.), după programul anunțat pe site-ul www.isj.educv.ro.

Dosarul de înscriere va conține toate documentele prevăzute la art.7 din Metodologia pentru organizarea și desfășurarea concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea corpului național de experți în management educațional, aprobată prin OMECTS nr. 5549/2011, articol completat în OMECTS nr 4838 din 27.07.2012 cu litera n), care prevede necesitatea adeverinței că nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent, în original.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul www.isj.educv.ro, Inspectoratul Școlar Județean Covasna scoate la concurs pentru anul 2017 un număr total de 107 locuri, care reprezintă 5% din totalul posturilor existente la nivel de județ.

Detalii pot fi aflate accesând secțiunea dedicate acestui concurs, creată pe site-ul www.isj.educv.ro.( https://isj.educv.ro/node/10813).

Ana Ciorici Costache

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail