O delegație a Clusterului regional de textile Transylvania Textile&Fashion” va participa la „Global Sustainable Fashion Week”- ce va avea loc în perioada 7-10 iunie, în capitala Ungariei. Evenimentul va cuprinde o conferință în cadrul căreia se vor prezenta noutăți și tendințe din domeniul modei și industriei textile, dar și întâlniri bilaterale internaționale.

Delegația „Transylvania Textile&Fashion” va fi compusă din șase persoane, a declarat, ieri, managerul clusterului, Mirela Bogyo. Potrivit acesteia, evenimentul oferă prilejul identificării unor oportunități de afaceri și stabilirii unor relații internaționale.

„Joi vom pleca la eveniment. Vom reprezenta clusterul împreună cu alte patru firme din cadrul acestuia, prin intermediul <<Enterprise Europe Network>> din Alba Iulia (…). Vor fi prezentate, în principal, produse eco din industria modei și din industria textilă, tendințe din modă, inovații etc, dar se vor derula și întâlniri bilaterale internaționale. (…)”- a spus managerul clusterului, Mirela Bogyo.

Conform http://www.bisnet-transylvania.ro/, „Global Sustainable Fashion Week” „se desfășoară pentru a doua oară în capitala Ungariei, iar ediția din acest an va aduna organizații din Europa, Asia și America de Nord, active în industria confecțiilor textile și industriile conexe acesteia (eco-designeri, branduri celebre în lumea modei, organizații active în domeniul cercetării, studenți ai școlilor de modă, producători ce utilizează tehnologii ecologice, cât și reprezentanți ai organizațiilor din domeniul modei). Global Sustainable Fashion Week, va oferi vizitatorilor posibilitatea de a participa la conferințe internaționale, prezentări de produs, prezentări de modă, workshop-uri dar și alte activități interesante.”

***

Clusterul „Transylvania Textile & Fashion” a fost înființat în anul 2012, iar „viziunea sa de dezvoltare constă în crearea unui mediu în domeniul industriei textile și de confecții din Regiunea Centru, care prin formarea unui sistem de relații și a lanțului de valoare, cu asigurarea unui management de calitate, să pună bazele dezvoltării durabile a regiunii.”

Informații suplimentare privind activitatea clusterului pot fi aflate accesând site-ul acestuia, http://www.transylvaniatextile.com/.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail