Circulaţia rutieră se desfăşura ieri dimineaţă cu dificultate pe DN 13 E, în apropierea localităţii Reci, din cauza zăpezii viscolite.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat joi pentru AGERPRES că această zonă reprezintă unul dintre punctele critice din judeţul Covasna, fiind expusă vântului puternic, prin urmare s-au luat măsuri pentru evitarea blocării traficului.

”Utilajele de deszăpezire acţionează continuu în zonă încă de la primele ninsori. E un punct critic, viscoleşte puternic şi se poate vedea că în afara carosabilului s-a format un perete de zăpadă de aproape trei metri”, a declarat Gyorgy Ervin.

Potrivit acestuia, la ora actuală toate drumurile publice din judeţ sunt deschise circulaţiei, dar aceasta se desfăşoară în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă ori zăpadă bătătorită şi gheaţă.

În cursul dimineţii de joi, din cauza zăpezii, un autobuz în care se aflau şi câţiva copii s-a blocat pe drumul comunal ce face legătura între localităţile Turia şi Alungeni. Potrivit prefectului, călătorii au fost recuperaţi în foarte scurt timp şi transportaţi în siguranţă la sediul Primăriei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail