O persoană din Sfântu Gheorghe care efectuase o operaţiune de plăţi la o unitate financiară din municipiul reşedinţă de judeţ, la plecare a uitat un plic cu o sumă importantă, pe tejghea. Nu a observat absenţa banilor decât mai târziu, aşa că s-a întors abia a doua zi la „locul faptei”, întrebând, într-o doară, dacă nu găsise cineva banii? Supriză: plicul se afla la funcţionara de serviciu!

Surpriză agreabilă

Dar cum s-a produs „minunea”? Vigilentul lucrător din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gheorghe Doja” Covasna, ce se afla la Postul de Protecţie şi Supraveghere din cadrul instituţiei financiare respective, a observat un plic la unul dintre ghişee, ce fusese mai mult ca sigur uitat de cineva ce efectuase o plată.

Ca atare, subofiţerul – este vorba de plutonierul major Florin Valentin Tănasă – a verificat conţinutul plicului (ce nu avea nici un înscris), în prezenţa unui coleg,  constatând că în interior se află o importantă sumă de bani. Ca atare, jandarmul a anunţat conducerea obiectivului despre situaţie, a întocmit un proces verbal şi a predat plicul spre a fi înmânat păgubaşului, în cazul că se va întoarce. Ceea ce s-a şi întâmplat în ziua următoare, când o femeie a venit agitată să anunţe pierderea.

S-a trecut la verificarea imaginilor înregistrate în intervalul orar în care păgubaşa a susţinut că s-a aflat la sediul instituţiei, iar în urma confirmării afirmaţiilor sale i-a fost predată suma de bani pe care o considera cvasi-pierdută.

Iată că, graţie profesionalismului şi onestităţii jandarmului respectiv, femeia şi-a putut recupera banii, mulţumind în mod public plt. maj. Florin Valentin Tănasă. De asemenea, acesata a transmis aprecieri la adresa conducerii Inspectoratului de Jandarmi Covasna, pentru felul în care lucrătorii în uniformă bleu-jandarm îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Fapt demonstrat şi de recentul Bilanţ pozitiv al activităţii pe anul trecut.

Cpt. Petronela Corodeanu,

purtător de cuvânt al I.J.J. Covasna

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail